Σε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Κοσόβου, σήμερα τα ξημερώματα, στην πόλη Βόρεια Μιτρόβιτσα, όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Σέρβοι, συνελήφθησαν δύο άτομα.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών για την ανακάλυψη των δολοφόνων του Σέρβου πολιτικού Όλιβερ Ιβάνοβιτς, ο οποίος πυροβολήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 έξω από τα γραφεία του κόμματος του.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στην Πρίστινα, ένας εκ των συλληφθέντων είναι ο Ράντε Μπάσαρα, αστυνομικός επιθεωρητής που είχε την ευθύνη για τη διερεύνηση της υπόθεσης Ιβάνοβιτς.

Ο Μπάσαρα θεωρείται ύποπτος για απόκρυψη στοιχείων. Για τον ίδιο λόγο η αστυνομία του Κοσόβου προσπάθησε να συλλάβει και τον επιχειρησιακό διοικητή του αστυνομικού τμήματος στη Βόρεια Μιτρόβιτσα Ζέλικο Μπόιτς ο οποίος διέφυγε πριν εισβάλουν οι ειδικές δυνάμεις στην οικία του και καταζητείται.

Συνελήφθη ωστόσο ο γιος του στην κατοχή του οποίου βρέθηκε πυροβόλο όπλο για το οποίο δεν είχε άδεια, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η επιχείρηση αυτή είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται το τελευταίο εξάμηνο με στόχο την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του Όλιβερ Ιβάνοβιτς.

Η προηγούμενη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου και τότε συνελήφθησαν 28 άτομα, εκ των οποίων οι 23 ήταν Σέρβοι και οι περισσότεροι απ’ αυτούς υπηρετούσαν στην αστυνομία του Κοσόβου.