Οι κουρδικές δυνάμεις καλούν την Ουάσινγκτον «να τηρήσει τις υποσχέσεις της»

«...Ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση, μας εγκατέλειψαν με μία άδικη απόφαση...»


ΚΟΣΜΟΣ
21:08
12/10/2019
Οι κουρδικές δυνάμεις καλούν την Ουάσινγκτον «να τηρήσει τις υποσχέσεις της»
4
loading

Οι κουρδικές δυνάμεις στην Συρία κάλεσαν σήμερα την Ουάσινγκτον «να αναλάβει τις ηθικές της ευθύνες« και «να τηρήσει τις υποσχέσεις της», την ώρα που οι ΗΠΑ κατηγορούνται ότι εγκατέλειψαν τους κούρδους συμμάχους του αποσύροντας τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και επιτρέποντας την έναρξη της τουρκικής επίθεσης.

«Καλούμε τους συμμάχους μας να αναλάβουν τις ηθικές υποχρεώσεις τους και να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους», αναφέρεται σε ανακοινωθέν που αναγνώσθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, της αραβοκουρδικής συμμαχίας που ελέγχει μεγάλες εκτάσεις στην βόρεια και την βορειοανατολική Συρία και ήταν η αιχμή του δόρατος του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού που πολέμησε τις δυνάμεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα εδάφη της Συρίας.

«Δεν θέλουμε να στείλουν στρατιώτες στο μέτωπο για να θέσουν την ζωή τους σε κίνδυνο. Αυτό που θέλουμε είναι ο αποκλεισμός του εναερίου χώρου για την τουρκική αεροπορία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι σύμμαχοί μας μάς είχαν υποσχεθεί την προστασία τους αφού διαλύσαμε τις οχυρώσεις μας...Ομως ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση, μας εγκατέλειψαν με μία άδικη απόφαση να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τα τουρκικά σύνορα. Αυτή η κίνηση προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση, σαν μαχαιριά στην πλάτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η τουρκική επίθεση ξεκίνησε καθώς εδώ και πολλές εβδομάδες Ουάσινγκτον και Αγκυρα επιχειρούσαν από κοινού για την δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας κατά μήκος των τουρκο-συριακών συνόρων.

Στο πλαίσιο αυτού του «μηχανισμού ασφαλείας», οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είχαν αποδεχθεί να διαλύσουν τις οχυρώσεις τους στην μεθόριο, αλλά η Αγκυρα διαμαρτυρόταν κατ΄επανάληψιν για καθυστερήσεις της Ουάσινγκτον στην δημιουργία της ζώνης ασφαλείας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar mitsos.sveltos

  Καημένοι Κούρδοι πιστέψατε τους Αμερικανούς που είναι οι μεγαλύτεροι ψεύτες του πλανήτη , τώρα θα χορτασετε ειρήνη....

 2. avatar Γιανκις τρομπ

  Σας χρησιμοποίησαν σαν τους πιο πιστούς συμμάχους τους. Εσείς διώξατε τον Ίσις και τώρα αφήνουν να σας σφάξουν οι πιο άπιστοι σύμμαχοι τους.

  1. avatar Ηθικό δίδαγμα για την συμμαχική ανηθικότητα

   Όσο πιο πιστός σύμμαχος είσαι στις ΗΠΑ, τόσο το χειρότερο παθαίνεις. Όσο πιο εχθρικός, τρέχουν να σου δώσουν ότι θέλεις, αν έχεις και πυρηνικά, σου κάνουν επισκέψεις, φιλοφρονήσεις και πόζες με φωτογράφους.

 3. avatar PANKO

  Αν ξέρατε λίγα γραμμάρια ιστορίας...θα ξέρατε ότι πάντα το ίδιο έκαναν οι αμερικάνοι και γενικά κάθε μεγάλη δύναμη...
  Αλλά σπό λαό που αιώνες αλληλοσφάζεται...τί περιμένεις...!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει