Την πρόθεσή του να μην ανανεώσει την εγγραφή του στο κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα», έκανε γνωστή ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, τονίζοντας, σε δηλώσεις του, ότι «έχει εγκαταλείψει οριστικά την πολιτική».

«Η πορεία μου τελείωσε. Μπορώ να αναφέρω πολλές αναμετρήσεις από τις οποίες βγήκα νικητής, όπως τις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2006» δήλωσε ο 74χρονος πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ιδρυτής της προοδευτικής συμμαχίας της «Ελιάς».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, υπενθυμίζεται ότι ο Ρομάνο Πρόντι ήταν υποψήφιος της κεντροαριστεράς στις ψηφοφορίες του ιταλικού κοινοβουλίου, τον περασμένο Απρίλιο, αλλά δεν κατάφερε, τελικώς, να εκλεγεί, λόγω αποχών και διαφοροποιήσεων της τελευταίας στιγμής, που προέκυψαν στο εσωτερικό της ίδιας της παράταξής του.

Μια εξέλιξη που προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στον κεντροαριστερό αυτό πολιτικό που είναι και ο μόνος ο οποίος υπερίσχυσε, δυο φορές, επί του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε εκλογική αναμέτρηση.

«Θα ήθελα να ευχηθώ τέλος,να προβληματισθεί και ο πολιτικός μου αντίπαλος που κατάφερα να κερδίσω στις εκλογές. Να καταλάβει ότι δεν θα έπρεπε να τελειώσει μόνον η δική μου πορεία» πρόσθεσε, τέλος, ο Ρομάνο Πρόντι, με ευθεία αναφορά στον «Καβαλιέρε».