Τουλάχιστον σοκαριστικό είναι το βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που δείχνει τη στιγμή της δολοφονίας ενός αστέγου που κοιμόταν από έναν άλλον άστεγο. Ο 24χρονος Ράντι Σάντος σκότωσε στο ξύλο τον άστεγο με ένα τεράστιο σίδερο μήκους 90 εκατοστών και βάρους 7 κιλών.

Ο 24χρονος έχει συλληφθεί από την αστυνομία της Νέας Υόρκης και κατηγορείται για τη δολοφονία άλλων τεσσάρων αστέγων και τον τραυματισμό άλλου ενός.

Ο νεαρός κατηγορείται για τέσσερις ανθρωποκτονίες, μια απόπειρα ανθρωποκτονίας και για κατοχή μαριχουάνας, ανέφερε ο Μάρτιν Μπράουν, εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εισαγγελίας ο Σάντος που συνελήφθη το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, χρησιμοποίησε για τις φονικές του επιθέσεις ένα σίδερο «το οποίο βρέθηκε γεμάτο με αίμα και τρίχες».

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως όταν εντόπισε τον άστεγο να περιφέρεται στους δρόμους, είχε ακόμα στα χέρια του το σίδερο.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ακόμα δεν έχει διακριβωθεί το κίνητρο του Σάντος προσθέτοντας ότι «όλα τα θύματά του κοιμόντουσαν» και οι επιθέσεις του 24χρονου ήταν «απρόκλητες».

Το μοναδικό από τα θύματα του Σάντος που έχει ταυτοποιηθεί ήταν ένας 83χρονος άνδρας, ο Τσέουν Κοκ ενώ ο άνδρας που τραυματίστηκε νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η μητέρα του Σάντος, Φιοραλίσα Ροδρίγκες, δήλωσε στην New York Daily News ότι έδιωξε τον γιο της από το σπίτι πριν από τρία χρόνια διότι ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά, επιτέθηκε σε εκείνη και στον παππού του και έκλεβε από την οικογένεια.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα σκότωνε κάποιον, αλλά τον φοβόμουν, επειδή με είχε χτυπήσει. Τότε του είπα να φύγει από το σπίτι», είπε η μητέρα του.