Τις πλουσιότερες Αμερικανές αποκάλυψε η φετινή λίστα του Forbes 400, μια κατάταξη με τους 400 πλουσιότερους πολίτες των ΗΠΑ για το 2019.

Τα μέλη της οποίας έχουν συνολική περιουσία 2,96 τρισ. δολαρίων! Όσο για τις 15 πλουσιότερες κυρίες των ΗΠΑ, έχουν στα χέρια τους 262,4 δισ. δολάρια.

Τις θέσεις μονοπωλούν τα μέλη δύο οικογενειών, της Mars και της Walton, δείχνοντας πως οι παλιές δυναστείες καλά κρατούν. Την ίδια ώρα, δύο κυρίες έκαναν μόλις την εμφάνισή τους στις πρώτες θέσεις, η MacKenzie Bezos και η Julia Koch. Ας τις δούμε όμως αναλυτικά.

Στη 15η θέση, η 68χρονη Nancy Walton Laurie, άλλη μια χρυσή κληρονόμος της δυναστείας Walmart με περιουσία 6,7 δισ. δολαρίων.

Στη 14η θέση, η μόνη αυτοδημιούργητη της λίστας του Forbes, η 72χρονη Diane Hendricks των 7 δισ. δολαρίων. Η Hendricks είχε ιδρύσει την εταιρία ABC Supply το 1982 με τον σύζυγό της και παρέμενε στο τιμόνι της ως και το 2007.

Στη 13η θέση ισοψηφούν οι κυρίες της Mars Inc! Η 62χρονη Victoria Mars, μία εκ των 4 αδερφών και δισεγγόνων του Frank Mars, η 60χρονη Valerie Mars, η 59χρονη Pamela Mars και η 55χρονη Marijke Mars, καθεμιά εκ των οποίων αξίζει 7,4 δισ. δολάρια.

Στην 9η θέση συναντάμε άλλη μια κληρονόμο των Walmart, της πλουσιότερης οικογένειας των ΗΠΑ, την 70χρονη Ann Walton Kroenke, με τα 7,5 δισ. δολάριά της.

Μια θέση πιο κάτω, στο Νο 8, η νύφη της, η 70χρονη Christy Walton, που μπήκε ως νύφη στη δυναστεία (σύζυγος του John Walton, γιου του ιδρυτή Sam Walton) και κληρονόμησε 8,5 δισ. δολάρια.

Στο Νο 7, η 69χρονη Blair Parry-Okeden με 9,6 δισ. δολάρια, η οποία κληρονόμησε το 25% της αυστραλο-αμερικανικής αυτοκρατορίας Cox Enterprises (αυτοκίνητα και Τύπος).

Στην 6η θέση, άλλη μια χρυσή κληρονόμος, η 57χρονη Abigail Johnson, γενική διευθύντρια του επενδυτικού κολοσσού που ίδρυσε ο παππούς της, Fidelity Investments, με περιουσία 14 δισ. δολαρίων.

Στο Νο 5, η 55χρονη χήρα του Στιβ Τζομπς, Laurene Powell Jobs, που κληρονόμησε τις μετοχές του Τζομπς σε Apple και Disney και έχει στα χέρια της 21,3 δισ. δολάρια. Είναι επίσης στο Νο 22 της λίστας Forbes 400.

Στην 4η θέση, η 80χρονη Jacqueline Mars, άλλη μια γόνος της Mars. Inc (εγγονή του ιδρυτή) με περιουσία 29,7 δισ. δολαρίων.

Στο Νο 3, η πρώην γυναίκα του Τζεφ Μπέζος, η 49χρονη Μακένζι, που μετά το διαζύγιο απέκτησε πλούτη της τάξης των 36,1 δισ. δολαρίων! Το διαζύγιο τη μετέτρεψε στη δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχο της Amazon και την έστειλε στο Νο 15 των πλουσιότερων Αμερικανών.

Στη 2η θέση, η 57χρονη Julia Koch, που κληρονόμησε μόλις το μερίδιό της από τον όμιλο βιομηχανιών Koch και είδε την περιουσία της να σκαρφαλώνει στα 41 δισ. δολάρια. Η Julia έχασε τον σύζυγό της David Koch τον Αύγουστο, κληρονομώντας το 42% του στον κολοσσό Koch Industries.

Στην 1η θέση των γυναικών και στο Νο 11 της λίστας Forbes 400, η 70χρονη Alice Walton της γνωστής δυναστείας. Με περιουσία 51,4 δισ. δολαρίων, δεν είναι απλώς η πλουσιότερη Αμερικανή, αλλά και η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου…