Δέκα νεκροί από τη σύγκρουση νταλίκας με μικρό λεωφορείο στη Ρουμανία

Τραυματίστηκαν επτά άτομα


ΚΟΣΜΟΣ
12:37
05/10/2019
Δέκα νεκροί από τη σύγκρουση νταλίκας με μικρό λεωφορείο στη Ρουμανία
1
loading

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίσθηκαν σήμερα, σε μετωπική σύγκρουση νταλίκας με μικρό λεωφορείο στην ανατολική Ρουμανία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Εννέα από τους 16 ανθρώπους που επέβαιναν στο μικρό λεωφορείο, καθώς και ο οδηγός της νταλίκας έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα αυτό, ένα από τα σοβαρότερα που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό σε μια χώρα, η κακή κατάσταση των δρόμων της οποίας καταγγέλλεται συχνά από τους αυτοκινητιστές.

«Από τους τραυματίες, τέσσερις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ραέντ Αραφάτ.

Σαράντα πυροσβέστες εστάλησαν επιτόπου ενώ έκλεισε για την κυκλοφορία ο δρόμος που συνδέει τις πόλεις Σλομπόζια και Ουρζιτσένι, σύμφωνα με την υπηρεσία καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Η Ρουμανία έχει το ρεκόρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων από τροχαία, καθώς το 2018 καταγράφηκαν 96 νεκροί ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους, έναντι μέσου όρου 49 θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκους μεταξύ των 28 κρατών μελών της ΕΕ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Οδικό δίκτυο

    Σκέτο σούργελο καί σχεδόν ανύπαρκτες ασφαλείς υποδομές. Αν τύχει καί βρεθείς νά οδηγάς στο επαρχιακό δίκτυο καί σέ πιάσει νύχτα άστο καλύτερα! τό μεγαλύτερο μέρος είναι μέσα στο σκοτάδι χωρίς σήμανση ανύπαρκτες διαγραμμήσεις, λακούβες όσες δεν έχετε δει στη ζωή σας.
    Είναι μία χώρα μπορώ νά πω είναι σέ μεσαιωνική κατάσταση καί κάτι παραπάνω όσο αφορά τό οδικό της δίκτυο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει