Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Ρικ Πέρι αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του τον Νοέμβριο, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico χθες Πέμπτη, επικαλούμενος τρεις πηγές ενήμερες για τα σχέδιά του.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας διαβεβαίωσε ωστόσο πως ο Πέρι παραμένει «υπερήφανο μέλος» της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πάντως, στην ανακοίνωσή της η Σέιλιν Χέινς απέφυγε να διαψεύσει ρητώς το δημοσίευμα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Μολονότι τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται «εδώ και μήνες» στις «φήμες περί αποχώρησης» του Πέρι, «παραμένει υπουργός Ενέργειας και υπερήφανο μέλος της κυβέρνησης Τραμπ», ανέφερε η εκπρόσωπος. «Κάποια μέρα τα μέσα ενημέρωσης θα έχουν δίκιο. Η μέρα αυτή δεν είναι η σημερινή.»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι επαφές του Πέρι με την κυβέρνηση της Ουκρανίας τον έχουν εμπλέξει στην έρευνα που διενεργεί η Βουλή των Αντιπροσώπων και ενδέχεται να οδηγήσει σε παραπομπή του προέδρου Τραμπ. Ωστόσο και οι τρεις πηγές τόνισαν πως η αναμενόμενη αποχώρησή του δεν συνδέεται με την υπόθεση Μπάιντεν.

Ο Πέρι ήταν επικεφαλής της ολιγομελούς αμερικανικής αντιπροσωπείας που είχε παραστεί στην ορκωμοσία του Ζελένσκι τον Μάιο. Αντικατέστησε τον αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Νταν Μπρουγιέτ, ο οποίος πήρε μέρος σε διάφορες διεθνείς συνόδους ενεργειακών οργανισμών τους τελευταίους μήνες, αναμένεται από πολλούς ειδικούς ότι θα είναι ο αντικαταστάτης του Πέρι.