Σπίτι δίπλα στο γραφείο της στις Βρυξέλλες φτιάχνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ποιος είναι ο μισθός της προέδρου της Κομισιόν και τι επιδόματα παίρνει


ΚΟΣΜΟΣ
14:56
03/10/2019
Σπίτι δίπλα στο γραφείο της στις Βρυξέλλες φτιάχνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
1
loading

Χώρο κατοικίας δίπλα στο γραφείο της, στον 13ο όροφο του κτιρίου Μπερλεμόν, το οποίο αποτελεί την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, αποφάσισε να διαμορφώσει η νέα πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως η κυρία φον ντερ Λάιεν ζήτησε να διαμορφωθεί μια κατοικία μέσα σ' έναν χώρο περίπου 25 τετραγωνικών μέτρων δίπλα στο γραφείο της για τις νύχτες που θα περνά στις Βρυξέλλες» είπαν οι συνεργάτες της, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

Η φον ντερ Λάιεν πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Νοεμβρίου. «Η κατοικία της θα παραμείνει στο Ανόβερο» διευκρίνισαν οι συνεργάτες της. «Αποφάσισε να διαμορφώσει αυτόν τον μικρό χώρο μέσα στο φρουρούμενο κτίριο της Κομισιόν παρά να πάρει ένα διαμέρισμα ή μια κατοικία σε ξενοδοχείο. Εκτός από την ασφάλεια, η επιλογή αυτή έχει ένα πρακτικό πλεονέκτημα, επειδή θα αποφεύγει έτσι τα προβλήματα της οδικής κυκλοφορίας στις Βρυξέλλες».

Ο προκάτοχός της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε επίσης διατηρήσει την κατοικία του στο Λουξεμβούργο και είχε επιλέξει να «μισθώσει ένα διαμέρισμα 50 τετραγωνικών μέτρων μέσα σ' ένα ξενοδοχείο έναντι 3.250 ευρώ τον μήνα.

«Ο πρόεδρος της Επιτροπής δεν έχει κατοικία η οποία να του παρέχεται από την Κομισιόν», είχε υπενθυμίσει με την ευκαιρία αυτή. «Ούτε ο Ντόναλντ Τουσκ (ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) έχει κατοικία που να του παρέχεται από το Συμβούλιο».

«Όμως ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, από την πλευρά του, κατοικεί σ' έναν πύργο στον οποίο μας καλεί μερικές φορές για να ξεκουραστούμε σ' αυτόν. Όλοι οι πρεσβευτές έχουν επίσης τις κατοικίες τους» είχε υπογραμμίσει.

«Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι μια πλήρης απασχόληση 18 ωρών την ημέρα» είχε επιμείνει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο μισθός είναι αντίστοιχος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ: 27.903,32 ευρώ ακαθάριστα τον μήνα (φορολογούνται με φορολογικό συντελεστή 45%), στα οποία προστίθεται κάθε μήνα μια αποζημίωση κατοικίας 4.185,50 ευρώ και μία για έξοδα 1.418,07 ευρώ. Αν έχει παιδί στην κηδεμονία του, ο πρόεδρος της Κομισιόν λαμβάνει επιπλέον 410,11 ευρώ και σχολικό επίδομα 100,18 ευρώ. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι μητέρα επτά παιδιών που έχουν γεννηθεί από το 1987 έως το 1999.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Sting

    Κι αυτοί οι άνθρωποι, ρε παιδιά, νομοθετούν για τον κάθε απλό εργαζόμενο αλλά και συνταξιούχο είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρωπαϊκή Ενωση γενικότερα.
    Και βγαίνουν στο γυαλί και σου κουνάνε και το δάκτυλο επιτιμητικά!!!!
    Κι εμείς οι [...] καθόμαστε και τους κοιτάμε και τους ακούμε. Βρε καλά μας κάνουν, πολύ καλά μας κάνουν!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει