Ένα άτομο ανασύρθηκε νεκρό και τουλάχιστον 12 τραυματίστηκαν όταν ένα τετραώροφο κτίριο κατέρρευσε στο κέντρο της Φιλαδέλφειας, στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Μια 35χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια του κτιρίου, δήλωσε ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος, Λόιντ Έιρς.

Δώδεκα ακόμα άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα ερείπια του κτιρίου και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο αφού υπέστησαν μικροτραυματισμούς, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο δηλώσεις του αξιωματούχου.

«Θα συνεχίσουμε τις έρευνες έως ότου καταφέρουμε να φτάσουμε μέχρι το υπόγειο», είπε ο Έιρς.

Βάσει των πρώτων ερευνών φαίνεται πως το κτίριο διέθετε τις απαιτούμενες άδειες για την κατεδάφισή του και οι εργασίες είχαν ξεκινήσει τρεις μήνες νωρίτερα, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο.

Οι άνθρωποι του Πυροσβεστικού Σώματος κατέφθασαν στον τόπο του δυστυχήματος σε λιγότερο από 5 λεπτά, αφού ο κοντινότερος σταθμός απείχε μόλις ένα οικοδομικό τετράγωνο. Ο Έιρς δήλωσε ότι τουλάχιστον 100 πυροσβέστες κατέφθασαν για να βοηθήσουν στην επιχείρηση διάσωσης.