Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο ιδιοκτήτης της Amazon, καθαρίζει 3.182 δολάρια το δευτερόλεπτο.

Ένα ποσό που δεν είναι προφανώς αρκετό, γι’ αυτό και έκοψε τα επιδόματα υγείας στους 1.900 part-time υπαλλήλους της αλυσίδας Whole Food που κατέχει.

Ένα ποσό που όπως εκτιμάται είναι όσα κερδίζει σε λίγο λιγότερο από 6 ώρες!

Σε μια κίνηση που έχει αφήσει τους αναλυτές αποσβολωμένους, όλοι εκτιμούν πως θα μπορούσε κάλλιστα να συνεχίζει να καλύπτει τα ετήσια έξοδα υγείας αυτών των 1.900 μερικής απασχόλησης υπαλλήλων με ένα μικρό κλάσμα όσων βγάζει τη μέρα.

Ο Μπέζος ανακοίνωσε πως κόβει την υγειονομική ασφάλεια των μερικής απασχόλησης εργαζομένων στην αλυσίδα μανάβικων Whole Foods στις 13 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.

Η ανάλυση της Decision Data βρήκε πως αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο για την περιουσία του, καθώς το ποσό που θα κερδίσει από μια τέτοια κίνηση, την περικοπή των ετήσιων επιδομάτων υγείας σε όσους δουλεύουν λιγότερες από 30 ώρες στα καταστήματά του δηλαδή, είναι πραγματικά αμελητέο για τον ίδιο.

«Κάνοντας έναν πρόχειρο υπολογισμό με τα υπάρχοντα διαθέσιμα στοιχεία, βρήκαμε πως ο Μπέζος βγάζει περισσότερα λεφτά από το κόστος των ετήσιων επιδομάτων γι’ αυτούς τους 1.900 υπαλλήλους του κάπου μεταξύ 2-6 ωρών»! Στα 19 εκατ. δολάρια εκτιμάται το συνολικό κόστος της υγειονομικής κάλυψης αυτών των 1.900 υπαλλήλων (10.000 δολάρια το άτομο κατά μέσο όρο).

Μόνο που ο Μπέζος βγάζει λίγα λιγότερα από 9 εκατ. δολάρια την ώρα, όπως υπολόγισε προσφάτως το Business Insider! «Γενικός διευθυντής που έχει πάνω από 110 δισ. δολάρια κόβει την υγειονομική περίθαλψη για 2.000 υπαλλήλους, παρά το γεγονός ότι βγάζει 9 εκατ. την ώρα», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο οικονομολόγος Robert Reich.