Οι ρωσικές Αρχές συνέλαβαν μια γυναίκα, η οποία αποπειράθηκε να πουλήσει έναντι 3 εκατ. δολαρίων… μια θέση στο Κρεμλίνο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών στη Μόσχα.

Η Περούζ Σαγκινιάν, η οποία αυτοπροβαλλόταν ως «ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης ενός υψηλά ιστάμενου στελέχους της προεδρίας», πρότεινε σε ένα επιχειρηματία μια θέση τμηματάρχη στο Κρεμλίνο, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η γυναίκα συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ενώ λάμβανε μια πληρωμή έναντι, που ανερχόταν σε 1,5 εκατ. ρούβλια (37.000 ευρώ) σε ξενοδοχείο της Μόσχας την κυριότητα του οποίου διατηρεί το Κρεμλίνο.

Με την προκαταβολή αυτή η γυναίκα υποσχόταν ότι θα άρχιζε μια διαδικασία ώστε ο επιχειρηματίας να διοριστεί στη θέση και να αποκτήσει, έτσι, πρόσβαση σε πληροφορίες που χαρακτηρίζονται «κρατικά μυστικά», κατά το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο δεν διευκρινίζει ποια είναι τα καθήκοντα ης Σαγκινιάν στη δημόσια διοίκηση και εάν ήταν πράγματι σε θέση να εκπληρώσει την υπόσχεσή της.

Οι αρχές έχουν κινήσει δίωξη σε βάρος της για κατάχρηση μεγάλης κλίμακας και απιστία.

Η Ρωσία κατατάχθηκε στην 133η θέση στον κατάλογο 174 χωρών τον οποίο κατάρτισε η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια όσον αφορά την αντιμετώπιση της διαφθοράς.