Η 34χρονη Rehana Kausar και η 29χρονη Sobia Kamar είναι οι πρώτες μουσουλμάνες λεσβίες που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι δύο γυναίκες παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο Leeds και στη συνέχεια κατέθεσαν αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου, δηλώνοντας ότι φοβούνται για τη ζωή τους και ότι δε μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ακριβώς επειδή είναι ομοφυλόφιλες.

Την τελετή παρακολούθησαν δύο μάρτυρες και δύο φίλοι των γυναικών, οι οποίες φορούσαν παραδοσιακές νυφικές φορεσιές από την πατρίδα τους.

Με καταγωγή από τη Lahore και την Mirpur του Πακιστάν, οι δύο γυναίκες ανέφεραν ότι έχουν δεχτεί απειλές κατά της ζωής τους και από συμπατριώτες τους που ζουν στην Αγγλία, καθώς στη χώρα τους η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και αντίθετη με τις αρχές του Ισλάμ.

«Αυτή η χώρα μας δίνει αυτό το δικαίωμα και είναι μια πολύ προσωπική μας απόφαση. Δεν είναι δουλειά κανενός το τι θα κάνουμε με τη ζωή μας» είπε η Rehana και συνέχισε: «Το πρόβλημα με το Πακιστάν είναι ότι ο καθένας πιστεύει ότι μπορεί να ελέγχει τη ζωή των άλλων και ότι μπορεί να αποφασίζει με την ηθική του για τους άλλους, όμως αυτό δεν είναι σωστό. Σήμερα βρισκόμαστε σε αυτή τη χώρα, επειδή οι κληρικοί στην πατρίδα μας έχουν την κοινωνία σε “ομηρεία”, όμως δεν ήταν πάντα έτσι».

Οι δυο γυναίκες γνωρίστηκαν στο Birmingham κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.