Δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός των διαδοχικών εκρήξεων που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στα κατεχόμενα της Κύπρου, σε στρατιωτική περιοχή.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο διοικητήριο του λόχου πυρομαχικών στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας, κοντά στην Κλεπίνη, και προκάλεσαν τον ελαφρό τραυματισμό δύο ανθρώπων, οι οποίοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο ασθενοφόρο που κλήθηκε και δεν χρειάσθηκε η νοσηλεία τους.

Σε ανακοίνωσή της η «αστυνομία» στα κατεχόμενα της Κύπρου αναφέρει ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στη συμβολή Ακαπούλκο μετά από φωτιά που ξεκίνησε γύρω στις 1.30 πμ. Ανέφερε ότι όλα τα μέτρα ασφαλείας και τροχαίες διευθετήσεις έχουν ληφθεί και έκλεισαν δρόμοι.

Επίσης κάλεσε τους πολίτες να μην μεταβαίνουν στην περιοχή και αν δουν οτιδήποτε που μοιάζει με εκρηκτική ύλη να μην το αγγίξουν και να ενημερώσουν τις «αρχές».

Στην περιοχή μετέβησαν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ και ο «υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι. Μίλησαν με τους τουρίστες και τους κάλεσαν να μην πανικοβάλλονται «γιατί όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί».

Όπως δήλωσε ο κ. Ακιντζί στον παράνομο ραδιοσταθμό «Μπαϊράκ», οι εκρήξεις άρχισαν γύρω στις 2 το πρωί απέναντι από το ξενοδοχείο «Ακαπούλκο». Είπε ότι οι πυροσβεστικές «υπηρεσίες» όπως και ομάδες της πολιτικής άμυνας βρίσκονται στην περιοχή και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα λαμβάνονται.

Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου, τα αίτια των εκρήξεων παραμένουν άγνωστα.

PATLAMANIN ARDINDAN

Acapulco Hotel'de patlama sonrası temizlik çalışmalar başladıayrıntılar: http://www.yeniduzen.com/askeri-muhimmat-patladi-118768h.htm

Posted by Yenidüzen Gazetesi on Wednesday, September 11, 2019