Το Brexit παραμένει πονοκέφαλος για τον Μπόρις Τζόνσον που μετά τη χθεσινή βαριά του ήττα φαίνεται πως είναι σε έξαλλη κατάσταση.

Σήμερα 4 Σεπτεμβρίου από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε στον αρχηγό των Εργατικών που αναμένεται στη συνεδρίαση να μπλοκάρει το αίτημα του Βρετανού πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές με εκφράσεις… δρόμου.

Ο Μπόρις Τζόνσον αποκάλεσε τον Τζέρεμι Κόρμπιν «κότα ξεπλυμένη με χλωρίνη» επειδή δεν υποστηρίζει το αίτημά του για πρόωρες εκλογές καθώς φοβάται μήπως τις χάσει.

Μιλώντας κατά την ώρα του πρωθυπουργού, ο Τζόνσον χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Κόρμπιν προσπαθώντας να συσπειρώσει τους Τόρηδες μετά την ταπεινωτική ήττα στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. «Ο Κόρμπιν φοβάται… Πιστεύει ότι οι φίλοι του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται στο Παρίσι, το Βερολίνο και στην Ουάσινγκτον», δήλωσε.

Αφού έχασε την ψηφοφορία για τα σχέδιά του για το Brexit ο Τζόνσον πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον Κόρμπιν ότι παίζει τακτική καθυστερήσεων για το Brexit. «Μόνον μια κότα ξεπλυμένη με χλωρίνη βλέπω εδώ και βρίσκεται σ’ αυτό το έδρανο», είπε δείχνοντας τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για τον ενθουσιασμό του αναφορικά με την προοπτική σύναψης εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων.

Φώναξε μάλιστα προς το μέρος του αποκαλώντας τον «δειλό για την απόφασή του να στηρίξει το αίτημα για πρόωρες εκλογές μόνον εφόσον θα έχει περάσει το νομοσχέδιο που θα βάζει φρένο σε άτακτο Brexit, ενώ χαρακτήρισε «σκ@τ@ ή β@ζι@» (όλα ή τίποτα) την οικονομική του πολιτική.

Ο Κόρμπιν, από την πλευρά του, είπε ότι δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει ότι σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit με τις Βρυξέλλες επειδή δεν γίνονται τέτοιες διαπραγματεύσεις.

Δείτε LIVE τη συνεδρίαση του βρετανικού κοινοβουλίου