Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην κατοικία του τελευταίου στο Σότσι, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, την ώρα που πολλαπλασιάζονται οι διπλωματικές επαφές για την εξεύρεση μιας λύσης στη συριακή κρίση.

Η συνάντηση αυτή θα γίνει «στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στη Ρωσία από τις 16 μέχρι τις 19 Μαΐου», σημειώνεται στην ανακοίνωση, χωρίς να δίνεται καμία άλλη λεπτομέρεια.

Μιλώντας στη ρωσική εφημερία Κομερσάντ ο Μπαν είπε ότι οι συνομιλίες που θα έχει με την ρωσική ηγεσία θα επικεντρωθούν σε θέματα που αφορούν και τις δύο πλευρές, «συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στη Συρία».

Ο γενικός γραμματέας θα συναντηθεί επίσης και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Την Τετάρτη ο ΟΗΕ καταδίκασε την «κλιμάκωση» των επιθέσεων εκ μέρους του καθεστώτος της Δαμασκού, με ένα ψήφισμα που δεν είναι δεσμευτικό αλλά καθαρά συμβολικό, με το οποίο πάντως η Μόσχα διαφώνησε ριζικά. Ο Ρώσος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ Αλεξάντρ Πάνκιν είπε μάλιστα ότι το ψήφισμα αυτό είναι «μεροληπτικό» και ότι υπονομεύει τις προσπάθειες Ρωσίας και ΗΠΑ για τη διοργάνωση μιας διεθνούς διάσκεψης για το συριακό πρόβλημα.