Η 26χρονη Diana Sanchez έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί μόνη και αβοήθητη μέσα στο κελί της φυλακής, όπως αναφέρει και στη μήνυση που κατέθεσε κατά του προσωπικού του σωφρονιστικού ιδρύματος και της πόλης του Ντένβερ στο Κολοράντο.

Η γυναίκα αναγκάστηκε να γεννήσει πάνω σε έναν κρύο πάγκο και όσο και αν έλεγε στο προσωπικό ότι χρειάζεται βοήθεια κανείς δεν της έδωσε σημασία όπως αναφέρει το BBC. Από την πλευρά του το γραφείο του σερίφη είπε στο βρετανικό Μέσο ότι το προσωπικό της φυλακής έπραξε ως όφειλε.

Η Diana οδηγήθηκε στη φυλακή στις 14 Ιουλίου 2018 κατηγορούμενη για κλοπές. Είχε ενημερώσει τους φύλακες ότι βρισκόταν ήδη στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της και στις 31 Ιουλίου τους είπε επανειλημμένως ότι είχε συσπάσεις και πλησίαζε η ώρα της γέννας. Τελικά το ιατρικό προσωπικό δεν πήγε στο κελί και εκείνη έντρομη γέννησε το παιδί της όπως φαίνεται από τις κάμερες ασφαλείας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στη μήνυσή της, όταν της έσπασαν τα νερά την εξέτασε μία νοσοκόμα που όμως δεν θεώρησε απαραίτητο να φωνάξει ένα ασθενοφόρο ώστε να μεταφερθεί η έγκυος στο νοσοκομείο για τον τοκετό.

Όπως καταγγέλλει η 26χρονη το μωρό γεννήθηκε και οι νοσοκόμες που ήρθαν μετά δεν το ζέσταναν, δεν καθάρισαν τη μύτη και το στόμα του από τις βλέννες, δεν έκαναν τις απαραίτητες μετρήσεις. «Έβαλαν τη ζωή του γιου μου σε κίνδυνο. Όταν με μετέφεραν στο νοσοκομείο μου είπαν ότι θα μπορούσα να πεθάνω από αιμορραγία» είπε.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της γέννας: