Όλα ξεκίνησαν με ένα μήνυμα στο Twitter. «Ο συγκάτοικος μου ζήτησε να είναι στο δωμάτιο μόνος του μέχρι τα μεσάνυχτα. Πήγα στην κοπέλα μου και άνοιξα την webcam που ήταν στο δωμάτιο μας. Τον είδα να κάνει κάτι με ένα άλλο αγόρι. Μπλιάχ».

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο φοιτητής που είχε ανοίξει την webcam για να ελέγξει το χώρο του και είδε τις προσωπικές στιγμές του συγκάτοικοι του, αποφάσισε να γράψει το σκηνικό αυτό και στη συνέχεια το δημοσίευσε στο διαδίκτυο. 

Τρεις ημέρες αργότερα, ο 18χρονος που ερωτοτροπούσε στο δωμάτιο, Tyler Clementi, έβαλε τέρμα στην ζωή του πηδώντας από την γέφυρα του Αγίου Γεωργίου στην Ουάσινγκτον. 

       Ο αυτόχειρας Tyler Clementi.          Ο συγκάτοικος του αυτόχειρα, Dharyn              Η κοπέλα του Dharyn

«Ήταν ένα ντροπαλό και ευαίσθητο παιδί που του άρεσε η μουσική. Δεν μας είχε αποκαλύψει ποτέ τις ερωτικές του προτιμήσεις» δήλωσαν στην εφημερίδα Washington Post οι φίλοι του αυτόχειρα.

Αναμένεται να αποδοθούν κατηγορίες στον συγκάτοικο του άτυχο νεαρού αλλά και την κοπέλα του, για παραβίαση της προσωπικής ζωής. Το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις καθώς το περιστατικό αυτό αποτελεί ένα από τα χιλιάδες παραδείγματα της κακής χρήσης του Ίντερνετ και της παραβίασης της προσωπικότητας των χρηστών μέσα από αυτό.