Περίπου 500 κουβανοί πολίτες, ορισμένοι ντυμένοι με πολύχρωμα κοστούμια, διαδήλωσαν στους δρόμους της Αβάνας, στο πλαίσιο κινητοποίησης υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και κατά της ομοφοβίας.

Με τύμπανα και τρομπέτες κάνοντας συνεχή θόρυβο και κρατώντας πλακάτ, οι διαδηλωτές περιδιάβηκαν τους δρόμους στο κέντρο της κουβανικής πρωτεύουσας, διαμαρτυρόμενοι κατά των διακρίσεων που υφίστανται οι ομοφυλόφιλοι. Η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, Μαριέλα Κάστρο, κάλεσε μάλιστα σε έναν ανοιχτό διάλογο εντός της κουβανικής κοινωνίας για το συγκεκριμένο θέμα, ξεκινώντας παράλληλα, μια καμπάνια ενάντια σε κάθε είδος προκατάληψη που διακατέχει τους πολίτες.

Ενώ η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν σε πλήρη εξέλιξη η κόρη του προέδρου της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, δήλωσε ότι το οικογενειακό δίκαιο της χώρας πρέπει να αλλάξει και τα ζευγάρια του ιδίου φύλου πρέπει να αναγνωριστούν ισότιμα.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι το κουβανικό κοινοβούλιο σύντομα θα αντιμετωπίσει το ζήτημα με τις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις. Η κόρη του κουβανού προέδρου είναι μέλος του κοινοβουλίου της χώρας.