Σε μουσουλμανικό κοιμητήριο στην πολιτεία της Βιρτζίνια ενταφιάστηκε τελικά η σορός του βασικού υπόπτου για την διπλή επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης, Ταμερλάν Τσαρνάεφ, μετά από μία εβδομάδα αναζήτησης από τις αρχές της κατάλληλης τοποθεσίας για να πραγματοποιηθεί η ταφή του τσετσενικής καταγωγής 26χρονου άνδρα.

Σήμερα, ο δήμος της Βοστόνης εξέδωσε νέο πιστοποιητικό θανάτου του άνδρα, στο οποίο αναφέρεται ότι έχει ταφεί στο ισλαμικό νεκροταφείο Αλ Μπαρζάκ του Ντόσγουελ της Βιρτζίνια, έξω από το Ρίτσμοντ. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο ιμάμης του ισλαμικού κέντρου της Βιρτζίνια, Αμάρ Αμονέτ, ο οποίος όμως διαφώνησε με αυτή την απόφαση.

Ο Αμονέτ διαμαρτυρήθηκε επείδή ότι η ταφή έγινε χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε διαβούλευση με την ισλαμική κοινότητα της περιοχής, ενώ σημείωσε ότι ο Τσαρνάεφ δεν έχει καμία σχέση με τους μουσουλμάνους της περιοχής της Βιρτζίνια.

Ο Τσαρνάεφ είχε τραυματιστεί θανάσιμα από πυρά αστυνομικών κατά την καταδίωξη του, λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις της 15ης Απριλίου. Ο μικρότερος αδελφός του , ο 19χρονος Τζοχάρ, συνελήφθη και κρατείται από τις αρχές, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες για τις οποίες, αν κριθεί ένοχος, προβλέπεται μέχρι και η θανατική ποινή.