Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη σημερινή ένοπλη επίθεση κοντά σε κατάστημα της αλυσσίδας Walmart στο Ελ Πάσο του Τέξας και έχει συλληφθεί ένας άνδρας ως ύποπτος για το τελευταίο επεισόδιο που έχει σκορπίσει τρόμο στις ΗΠΑ.

Πολλοί από τους παρόντες βρέθηκαν εξ απήνης ενώπιον των πυρών την ώρα που πραγματοποιούσαν αγορές πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με τον αρχιφύλακα της αστυνομίας του Ελ Πάσο Ρόμπερτ Γκόμεζ αποκλείεται το ενδεχόμενο πολλαπλών δραστών και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο δράστης χρησιμοποίησε ένα τουφέκι.

«Είναι μία τραγωδία που ο νούς μου δεν μπορεί να τη χωρέσει», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο δήμαρχος της πόλης Ντι Μάργκο.

Επικαλούμενος την αστυνομία, ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός ΚTSM μετέδωσε πως υπάρχουν δυο φωτογραφίες του υπόπτου που ελήφθησαν από κάμερες ασφαλείας καθώς εισερχόταν στο WalMart. Εμφανίζουν έναν νεαρό, λευκό, άνδρα με χακί παντελόνι και σκούρο μπλουζάκι να κραδαίνει ένα τουφέκι. Μοιάζει δε να φορά ακουστικά, ή προστατευτικά σκοποβολής για την ακοή.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε μέσω Twitter πως οι αναφορές από το Ελ Πάσο είναι «πολύ κακές, πολλοί νεκροί». «Μίλησα με τον κυβερνήτη για να του εκφράσω την πλήρη υποστήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ο Θεός να είναι μαζύ σας», τόνισε ο Τράμπ στο ίδιο μήνυμα.

Στο Παν/μιακό Νοσοκομείο του Ελ Πάσο διακομίσθηκαν 13 άνθρωποι, που κάποιοι εξ αυτών ήσαν νεκροί, τόνισε ο εκπρόσωπός του Ράιαν Μίλκε. Δύο από τα θύματα ήσαν παιδιά, που μεταφέρθηκαν στην παιδιατρική κλινική του Ελ Πάσο, πρόσθεσε. Η κατάσταση των 13 διακομισθέντων κυμαίνεται από διαπιστωμένους νεκρούς ως έχοντες ελαφρά τραύματα, τόνισε ο ίδιος μη θέλοντας να προσδιορίσει τον επακριβή αριθμό των νεκρών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η σκηνή του επεισοδίου παραμένει ενεργός γύρω από το εμπορικό κέντρο Cielo Cista και το Wal Mart, όμως δεν υπάρχει πλέον άμεσος κίνδυνος για τον κόσμο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Άλλος εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Ενρίκε Καρίγιο, δήλωσε πως υπάρχουν πάνω από 20 απώλειες, ένας αριθμός που όμως θα μπορούσε να περιλαμβάνει κάλλιστα και νεκρούς και τραυματίες. Ο ίδιος ζήτησε από όσους δεν μπορούν να έλθουν σε επαφή με τα αγαπημένα τους πρόσωπα να μεταβούν σε ένα κέντρο συγκέντρωσης σε τοπικό γυμνάσιο, αντί να κατευθύνονται προς το εμπορικό κέντρο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, η τοπική και η Πολιτειακή αστυνομία, πράκτορες της υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας και μεθοριοφύλακες.

Τον αποτροπιασμό και το σοκ του αναφέρει σε ανακοίνωσή του και το WalMart.