Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων του Στάφορντ μπήκε το «τοτέμ» των θιασωτών της ύπαρξης εξωγήινης ζωής, το περιβόητο «Ata» ή αλλιώς το «Ανθρωποειδές της Ατακάμα».

Πρόκειται για ένα σκελετό 15 εκατοστών που ανακαλύφθηκε στην έρημο Ατακάμα της Χιλής πριν από 10 χρόνια, προκαλώντας ερωτήματα για την προέλευσή του. Ορισμένοι υποστήριξαν ότι προέρχεται από έμβρυο που είχε αποβληθεί, άλλοι θεώρησαν πως ήταν πίθηκος, ενώ μερικοί έκαναν λόγο για εξωγήινο πλάσμα που έπεσε στη Γη.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Sirius» έρχεται σήμερα να αποκαλύψει τι είναι στην πραγματικότητα ο σκελετός, με τη συνδρομή επιστημόνων του Στάφορντ.

«Μετά από έρευνα έξι μηνών με επικεφαλής τους επιστήμονες του Στάφορντ, το Ανθρωποειδές της Ατακάμα παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο», δηλώνει ο φυσικός Steven Greer.

«Ταξιδέψαμε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2011 προκειμένου να αποκτήσουμε λεπτομερείς ακτινογραφίες, τομογραφίες και να λάβουμε γενετικά δείγματα για έλεγχο στο πανεπιστήμιο του Στάφορντ».

Από την ανάλυση των δειγμάτων DNA, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για μια «ενδιαφέρουσα μετάλλαξη» ενός αρσενικού ανθρώπου που επέζησε μετά τη γέννηση για ένα διάστημα μεταξύ έξι και οκτώ εβδομάδων.

«Μπορώ να δηλώσω με απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν ήταν πίθηκος. Είναι άνθρωπος, πιο κοντά στον άνθρωπο απ’ ό,τι οι χιμπατζήδες. Έζησε μέχρι την ηλικία των έξι με οκτώ εβδομάδων», τόνισε ο Garry Nolan.

«Προφανώς, ανέπνεε, έτρωγε και είχε μεταβολισμό. Αποτελεί ερωτηματικό πόσο μεγάλο ήταν το πλάσμα, όταν γεννήθηκε».

Το ντοκιμαντέρ «Sirius» έκανε πρεμιέρα στο Λος Άντζελες στις 22 Απριλίου και θα βγει στο διαδίκτυο και σε ορισμένες αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το ντοκιμαντέρ…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.