«Δεν έχω κανένα ελληνικό κύτταρο» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη σε ΜΜΕ της χώρας του.

Ο κ. Ράμα απάντησε σε συγκεκριμένη ερώτηση δημοσιογράφου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας είπε ότι η μητέρα του κατάγεται από το ίδιο χωριό – της περιοχής της Χειμάρας – με τον Αλβανό πρωθυπουργό.

Ο Έντι Ράμα δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν θα ήθελα να επιδοθώ σε πολεμικές. Τα κουτσομπολιά με τον γείτονα είναι εύκολο πράγμα. Δεν θα ένιωθα καθόλου στενοχώρια αν θα είχα κι ένα μέρος ελληνικού αίματος, αλλά δεν έχω κανένα κύτταρο ελληνικό. Εγώ έχω στις φλέβες μία ανάμιξη αίματος. Και δεν θα ένιωθα καθόλου στενοχώρια αν είχα κι ένα μέρος ελληνικού αίματος, αλλά δεν έχω κανένα κύτταρο, δεν έχω καμιά καταβολή.

Έχω κάποιες άλλες καταβολές. Καταβολές από τη Σκόδρα, τη Μιρντίτα, το Βεράτι, το Βούνο.

Επίσης θα ήθελα να πω ξεκάθαρα ότι για μένα οι Αλβανοί ορθόδοξοι δεν είναι Έλληνες ορθόδοξοι. Για να είμαστε ξεκάθαροι και γι’ αυτό. Επειδή από θρησκευτική άποψη έχω και καθολική και ορθόδοξη καταβολή και, εξαιτίας της βούλησης της γιαγιάς μου – ο ίδιος είμαι καθολικός – θα ήθελα να υπογραμμίσω ξεκάθαρα: εμείς αυτό το κομμάτι το έχομε ξεχωρίσει.

Εν τω μεταξύ, τα αδέρφια μας της Μειονότητας είναι Έλληνες κι ορθόδοξοι. Θέλουμε τη φιλία, την κατανόηση και το σεβασμό, διότι οι σχέσεις δεν εξαρτώνται από την καταγωγή οποιουδήποτε βρίσκεται στην εξουσία. Αυτό δεν έχει σημασία».