Αέρα ελευθερίας αναπνέουν από χθες το απόγευμα οι 7 Ισραηλινοί που κρατούνταν ως ύποπτοι για τον ομαδικό βιασμό 19χρονης Βρετανίδας σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα.

Η 19χρονη, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου Αμμοχώστου όπου και θα καταχωρισθεί υπόθεση.

Εναντίον της διερευνάται το αδίκημα πρόκλησης δημόσιας βλάβης, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Οι νεαροί έγιναν δεκτοί εν μέσω πανηγυρικού κλίματος στην ΑΔΕ Αμμοχώστου, όπου τους ανέμεναν οι γονείς τους αλλά και εκπρόσωποι της εβραϊκής κοινότητας. Σε δηλώσεις τους εξάλλου οι δικηγόροι των νεαρών έκαναν λόγο για καταχώρηση αγωγών τις επόμενες ώρες.

Εξάλλου ισραηλινά Μέσα αναμεταδίδουν δηλώσεις του Ισραηλινού Υπουργού Παιδείας ο οποίος χθες σχολίασε την εξέλιξη της υπόθεσης στο περιθώριο συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο Rafael Peretz μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι «θα πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Στηρίζουμε τα παιδιά».

Βρετανικά Μέσα μεταδίδουν την εξέλιξη της υπόθεσης και επικαλούμενα ισραηλινά Μέσα αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας είπε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα εγκριθεί από το υπουργικό κονδύλι για εγκατάσταση καμερών ασφαλείας στην περιοχή της Αγίας Νάπας.

«Θα είναι οι καλύτερες στην Κύπρο, γιατί οι τουρίστες δεν χρειάζεται μόνο να είναι ασφαλείς αλλά και να νιώθουν ασφάλεια», είπε ο κ. Καρούσος. Σε δηλώσεις του στο SigmaLive, ο Δήμαρχος της πόλης ανέφερε ότι θα κινηθεί νομικά με φόντο την δυσφήμιση που υπέστη η περιοχή με την υπόθεση αυτή.

Εξάλλου ο νεαρός που θεωρείτο βασικός ύποπτος στην όλη υπόθεση μίλησε στο Channel 12 και ερωτηθείς για το μήνυμα που έλαβε με το πέρας της περιπέτειας αυτής, είπε ότι πλέον «πρέπει να σκέφτεσαι δυο φορές τα πράγματα. Να μην κάνεις ανόητα πράγματα και να αναγκάζεις τα κορίτσια να υπογράφουν συμβόλαιο, προτού κάνουν τέτοιες ενέργειες».

Κληθείς να απαντήσει για τον ισχυρισμό της νεαρής ότι έγινε έξαλλη όταν αντιλήφθηκε ότι την μαγνητοσκοπούσαν, ο νεαρός Ισραηλινός ανέφερε, «δεν είχε κάτι άλλο να πει. Δεν με εκπλήσσει ότι αφέθηκα ελεύθερος. Το ξέραμε, το ξέραμε ότι θα αφηνόμασταν ελεύθεροι. Ελπίζω να την τιμωρήσει ο Θεός για αυτό που έκανε..», πρόσθεσε ο νεαρός.