To ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας που έχει κηρύξει το συνδικάτο Verdi εξετάζει η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa.

Το συνδικάτο έκανε έκκληση στους εργαζόμενους να πραγματοποιήσουν απεργία τη Δευτέρα προκειμένου να εντείνουν τις πιέσεις στη διοίκηση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τα μισθολογικά αιτήματά τους.

Σύμφωνα με την Lufthansa, η σχεδιαζόμενη απεργία των εργαζομένων σε πολλά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, υπερβαίνει τα όρια της συνηθισμένης προειδοποιητικής απεργίας και αναμένεται να κοστίσει στην εταιρεία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Οι προειδοποιητικές απεργίες αποτελούν συχνά όπλο στις μισθολογικές διαμάχες ανάμεσα σε εργαζομένους και εργοδοσίες στη Γερμανία, ωστόσο συνήθως είναι μία μικρότερης διάρκειας μορφή δράσης πριν από την κήρυξη γενικής απεργίας.

Η Lufthansa έχει και στο παρελθόν προσφύγει στη δικαιοσύνη για να εμποδίσει τη συνέχιση απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως στην περίπτωση της απεργίας των πιλότων και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.