Τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της εκφράζει η ομογένεια για τη διπλή βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστώνης, που σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε 177.

«Συγκλονισμένοι και πενθούντες για τα τραγικά γεγονότα της φρικτής και βαρβάρου τρομοκρατικής επιθέσεως στη Βοστώνη, στρέφουμε τη σκέψη και τις προσευχές μας στα αθώα θύματα και τις οικογένειές τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου

«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε βίαια και τρομοκρατική πράξη, όπως αυτής στη Βοστώνη, η οποία προκαλεί τη δικαιολογημένη αγανάκτηση όλων όσων τιμούν την αξία της ανθρωπίνου ζωής, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Είμαστε αλληλέγγυοι και συμπάσχουμε με τους Μαραθωνοδρόμους και τις οικογένειές τους, με τους κατοίκους της πόλης και ολόκληρο το Αμερικανικό έθνος. Καλούμε τους πιστούς μας να προσευχηθούν για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων αυτής της τραγωδίας, για την επούλωση όσων επλήγησαν άμεσα, καθώς και για ολόκληρο το Έθνος» σημειώνουν οι ιεράρχες της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Η οργάνωση ΑΧΕΠΑ, με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «η Ελληνοαμερικανική κοινότητα είναι συγκλονισμένη από την τρομακτική τραγωδία που συνέβη στον μαραθώνιο της Βοστώνης. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και οι προσευχές μας είναι μαζί τους και μαζί με όσους επηρεάζονται απ’ αυτή την παράλογη πράξη βίας» .

Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν και άλλοι ομογενειακοί φορείς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.