Οι μικροί μαθητές στο απομονωμένο χωριό Zhang Jiawan στην επαρχία Sangzhi της Κίνας θέτουν σε κίνδυνο κάθε μέρα την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να πάνε στο σχολείο και να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Ανήλικοι και ενήλικες κάτοικοι του χωριού αναγκάζονται να σκαρφαλώνουν και να κατεβαίνουν απότομες, κάθετες πλαγιές στο βουνό Badagong με ξύλινες σκάλες που έχουν φτιάξει οι ίδιοι με τα χέρια τους, χωρίς κανένα άλλο προστατευτικό μέσο… παρά μόνο… την ισορροπία τους!

Οι γονείς τους δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να τα αφήνουν να σκαρφαλώνουν τις τεράστιες σκάλες με τα αδύναμα χεράκια τους, διαφορετικά δεν έχουν άλλη ελπίδα για εκπαίδευση.

Όταν τα παιδιά φτάνουν στην ηλικία των 5 ετών, το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθουν προτού πάνε στο σχολείο είναι να… σκαρφαλώνουν!

«Αυτά τα βουνά αποτελούσαν οχυρό για τους κατοίκους επί πολλά χρόνια. Η Γη είναι καλή και εύφορη, όμως η πρόσβαση είναι πάρα πολύ δύσκολη» λέει ένας κάτοικος.

Οι κάτοικοι έχουν καταθέσει αίτημα στους τοπικούς αξιωματούχους να κατασκευαστεί ένας δρόμος, όμως το κόστος αυτού ανέρχεται σε περίπου 10 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Daily Mail.

«Υπάρχουν λιγότεροι από 100 μόνιμοι κάτοικοι. Μάλλον θα ήταν πιο οικονομικό να μας αγοράσουν ελικόπτερα» είπε ένας άλλος.