Ένα 12χρονο αγόρι σκοτώθηκε στο βόρειο Τόγκο από τις σφαίρες ενός αστυνομικού που προσπαθούσε να διαλύσει μια διαδήλωση, έγινε γνωστό από το υπουργείο Ασφάλειας.

«Ένας μαθητής της 6ης τάξης δέχτηκε μια σφαίρα καθώς ένας αστυνομικός έριχνε προειδοποιητικά πυρά την ώρα που άλλοι μαθητές λεηλατούσαν το Δημαρχείο και το αστυνομικό τμήμα» της πόλης Νταμπαόνγκ, ανέφερε ο υπουργός Νταμεάν Γιαρκ.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά από μια διαδήλωση των μαθητών σε ένδειξη υποστήριξης προς τους απεργούς εκπαιδευτικούς. Σε μια άλλη κοινότητα οι μαθητές επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον υπουργό Υδάτων Μπισούνε Ναμπάγκου, πρόσθεσε ο Γιαρκ.

Εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στον τομέα υγείας πραγματοποίησαν τριήμερη απεργία την περασμένη εβδομάδα με αίτημα κυρίως να διπλασιαστεί ο μισθός τους. Χιλιάδες μαθητές διαδήλωσαν την Πέμπτη και την Παρασκευή στους δρόμους της πρωτεύουσας Λομέ ζητώντας να ξαναρχίσουν τα μαθήματα αφού ικανοποιηθούν τα αιτήματα των δασκάλων.

Απαντώντας στις διαδηλώσεις, η κυβέρνηση του Τόγκο έκλεισε σήμερα όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, εκτός από τα πανεπιστήμια. Ανακοίνωσε ότι το κλείσιμο θα είναι προσωρινό, αλλά δεν διευκρίνισε πότε θα ξανανοίξουν τα σχολεία.

Τα συνδικάτα αποφάσισαν να μην συνεχίσουν την απεργία αύριο και μεθαύριο, ώστε να δοθεί χρόνος για να διαπραγματευτούν με την κυβέρνηση μια έξοδο από την κρίση.