Στρατιωτικό αεροσκάφος στέλνει η Γερμανία στην Ιορδανία προκειμένου να μεταφέρει σε γερμανικά νοσοκομεία 36 Σύρους που έχουν τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Το αεροσκάφος θα προσγειωθεί αρχικά στην Στουτγάρδη, μετά στην Κολωνία, το Αμβούργο και το Βερολίνο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Μας έχει συγκλονήσει ο μεγάλος αριθμός των νεκρών και ο ακόμα μεγαλύτερος αριθμός τραυματιών. Θέλουμε να τους προσφέρουμε άμεση και όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη θεραπεία», τονίζεται σε ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το αίτημα προς τις γερμανικές αρχές για τη μεταφορά των τραυματιών διατύπωσε ο ηγέτης της συριακής αντιπολίτευσης Αχμεντ Μοάζ αλ-Χάτιμπ, αναφέρει η εφημερίδα.

Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί επίσης «να συμβάλει στην πολιτική στήριξη της Εθνικής Συριακής Συμμαχίας που δημιουργεί για τους Σύρους μια όλο και πιο αξιόπιστη και ορατή επιλογή απέναντι στο καθεστώς Άσαντ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τον περασμένο μήνα η Γερμανία είχε ανακοινώσει πως θα δεχτεί 5.000 σύρους πρόσφυγες. Από τις αρχές του 2012 8.000 Σύροι έχουν καταφύγει στην χώρα. Τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία από την έναρξη των συγκρούσεων, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.