Η κουβανέζικη κυβέρνηση άφησε την Τρίτη να εννοηθεί ότι σκοπεύει να επιστρέψει στις ΗΠΑ ένα ζευγάρι Αμερικανών, οι οποίοι απήγαγαν τα δύο παιδιά τους αφού έχασαν την επιμέλειά τους. Το ζευγάρι κατέφυγε με τα παιδιά στην Κούβα για να αναζητήσουν καταφύγιο.

Ο Τζόσουα και η Καρίν Χάκεν, οι οποίοι έφθασαν στην Κούβα την Κυριακή μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 3 και 5 ετών, είχαν δηλώσει ότι ήταν πρόθυμοι να παραδοθούν στις αμερικανικές αρχές, ανέφερε η αστυνομία της Κούβας.

Το ζευγάρι κατέφθασε στην Αβάνα με το σκάφος τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας. Οι αστυνομικές αρχές της Φλόριντα άρχισαν να αναζητούν το ζευγάρι όταν αναφέρθηκε ότι τα δύο παιδιά τους είχαν εξαφανιστεί από το σπίτι των παππούδων τους στο οποίο διέμεναν. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η γιαγιά των παιδιών, η οποία είχε την πλήρη επιμέλειά τους, βρέθηκε δεμένη στο σπίτι της.

Οι Χάκεν είχαν χάσει την επιμέλεια των ανήλικων παιδιών τους εξαιτίας υποψιών για χρήση ναρκωτικών ουσιών και οι αρχές είχαν εκφράσει την ανησυχία τους ότι τα παιδιά ίσως κινδύνευαν.

Μετά από δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την απαγωγή, οι κουβανέζικες αρχές ειδοποίησαν το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Οι γονείς δήλωσαν πρόθυμοι να παραδοθούν στις αμερικανικές αρχές.