Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ, έχει την εξουσία να άρει τις ενδεχόμενες κυρώσεις της Ουάσινγκτον σε βάρος της Άγκυρας για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

Επίσης, σύμφωνα με όσα μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να βρει «κάποιον συμβιβασμό» στην όλη διαμάχη.

«Αγοράζοντας τους S-400 δεν προετοιμαζόμαστε για πόλεμο. Προσπαθούμε να εγγυηθούμε την ειρήνη και την εθνική ασφάλειά μας», διαβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επιμένοντας στο γεγονός ότι αυτή η αγορά δεν ήταν μια «επιλογή αλλά μια υποχρέωση» αναφορικά με την εθνική ασφάλεια, ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι είναι πιθανό να συνομιλήσει σύντομα με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις δηλώσεις που αναπαρήγαγαν τουρκικά ΜΜΕ που συναντήθηκαν με τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Η συμφωνία για τους S-400 είναι αυτή τη στιγμή η σημαντικότερη συμφωνία στην ιστορία μας», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως έγραψε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.