Οι αρχές της Τυνησίας απαγορεύουν το νικάμπ μετά τις επιθέσεις στην Τύνιδα

Η απόφαση είναι ένδειξη της τεταμένης κατάστασης στη χώρα


ΚΟΣΜΟΣ
20:38
05/07/2019
Οι αρχές της Τυνησίας απαγορεύουν το νικάμπ μετά τις επιθέσεις στην Τύνιδα
3
loading

Η κυβέρνηση της Τυνησίας αποφάσισε σήμερα, να απαγορεύσει στις γυναίκες, «για λόγους ασφαλείας», να φορούν το νικάμπ , το πέπλο που καλύπτει όλο το πρόσωπο αφήνοντας έκθετα μόνο τα μάτια, στις δημόσιες υπηρεσίες. Η απόφαση αυτή είναι μια ένδειξη της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα όσον αφορά την ασφάλεια, μία εβδομάδα μετά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στην Τύνιδα.

Το διάταγμα που υπογράφεται από τον πρωθυπουργό Γιούσεφ Σαχίντ και απευθύνεται στους υπουργούς, τους γενικούς γραμματείς, τους νομάρχες και τους υπευθύνους των δημόσιων υπηρεσιών, αναφέρει ότι «στο πλαίσιο της διαφύλαξης της δημόσιας ασφάλειας (...) πρέπει να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα για να απαγορεύσουμε την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες (...) σε κάθε πρόσωπο που έχει καλυμμένο το πρόσωπό του».

Ένας σύμβουλος της κυβέρνησης διευκρίνισε ότι μόνο το κοινοβούλιο έχει την αρμοδιότητα να απαγορεύσει το νικάμπ στους δρόμους και τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις 27 Ιουνίου, στη διπλή επίθεση αυτοκτονίας εναντίον αστυνομικών, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι επτά. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Αρχικά είχαν κυκλοφορήσει φήμες στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι ο ένας από τους δράστες, ο «εγκέφαλος» της επίθεσης που ανατινάχθηκε την Τρίτη για να μην συλληφθεί από τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν, φορούσε νικάμπ για να κρύψει την ταυτότητά του. Το υπουργείο Εσωτερικών όμως, διέψευσε στη συνέχεια αυτήν την πληροφορία.

Η Τυνησιακή Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιώματα (LTDH) ζήτησε να εφαρμοστεί μόνο «προσωρινά» αυτή η απαγόρευση. «Τασσόμαστε υπέρ της ελευθερίας στην επιλογή της ενδυμασίας, όμως σήμερα, με την παρούσα κατάσταση και τις τρομοκρατικές απειλές στην Τυνησία και σε όλη την περιοχή, κρίνουμε δικαιολογημένη αυτήν την απόφαση», είπε ο πρόεδρός της, Τζάμελ Μσάλεμ. Όμως «η απαγόρευση αυτή πρέπει να είναι προσωρινή και να μην συνεχιστεί αφού εξομαλυνθεί η κατάσταση», πρόσθεσε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar V.elena

  Sono andata tante Volte
  Ano scorso o visto in atentato sono stata FORTUNA era tropo vicino di me
  TUNISIA e in bello PAESE PERO DEVI stare atento da PER tutto

 2. avatar Θέλουν και τουρισμό !

  Δεν υπάρχει χειρότερο από τον φανατισμό και τον φονταμενταλισμό!

 3. avatar Nick

  Τιιιιιι εκαναν λέει;;;; Οι αρχιρατσίσταροι! Οι ισλαμοφόβοι!! Κάτω ο ρατσισμός και ο φασισμ...oh wait

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει