Ως κίνηση για την αποτροπή μίας νέας «11ης Σεπτεμβρίου» περιέγραψε την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στο «σημείο μηδέν» στη Νέα Υόρκη ο ιμάμης που βρίσκεται πίσω από το σχέδιο. Καθήκον του, όπως τόνισε ο ιμάμης Φαϊσάλ Αμπντούλ Ράουφ σε συνέντευξή του στην εκπομπή «60 λεπτά» του τηλεοπτικού δικτύου CBS, θεωρεί να βοηθήσει να προστατευθούν οι μη μουσουλμάνοι Αμερικανοί από τέτοιου είδους βία.

Ο Ράουφ πρόσθεσε πως η κατασκευή του κέντρου-που περιλαμβάνει και αίθουσα προσευχής- σε απόσταση δύο οικοδομικών τετραγώνων από το Κέντρο Παγκόσμιου Εμπορίου, «είναι η ορθή απόφαση» και τόνισε:  «η Αμερική το χρειάζεται και ο μουσουλμανικός κόσμος το χρειάζεται. Πρέπει να σπείρουμε ειρήνη».

Ερωτηθείς εάν η κατασκευή του κέντρου τόσο κοντά στο Σημείο Μηδέν δεν δείχνει ευαισθησία απάντησε: «εμείς θέλαμε να αποτρέψουμε μία νέα 11η Σεπτεμβρίου. Θέλαμε ένα εφαλτήριο για να ενδυναμώσουμε τη φωνή των μετριοπαθών».

Τονίζοντας πως η «εκστρατεία για την κατάκτηση των καρδιών και των μυαλών είναι ένα σημαντικό μέρος» σε κάθε στρατιωτική πάλη κατά των εξτρεμιστικών στοιχείων από την πίστη του, ο Ράουφ δήλωσε πως είναι «έτοιμος πρόθυμος και ικανός να υπηρετήσει την πατρίδα και την παράδοση της πίστης».

«Εάν η 11η Σεπτεμβρίου επαναληφθεί εκ νέου θέλω να είμαι ο πρώτος που θα πεθάνει», είπε χαρακτηριστικά ο ιμάμης, που έχει γεννηθεί στο Κουβέιτ και έχει λάβει την αμερικανική υπηκοότητα. «Είναι το καθήκον μου ως Αμερικανός μουσουλμάνος να σταθώ ανάμεσά σας, τους μη μουσουλμάνους Αμερικανούς και τους ριζοσπάστες που επιχειρούν να σας επιτεθούν», είπε.