Politico: Η άβολη αλήθεια για την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Ποια είναι η γυναίκα που όλα δείχνουν ότι θα αναλάβει τα ηνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


ΚΟΣΜΟΣ
13:27
03/07/2019
Politico: Η άβολη αλήθεια για την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
loading

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν είναι το πρόσωπο που απασχολεί τα διεθνή ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες καθώς είναι η γυναίκα που όλα δείχνουν ότι θα αναλάβει τα ηνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Politico δημοσίευσε ένα άρθρο για την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας που «ξεσκονίζει» το παρελθόν αλλά αναλύει και το πολιτικό προφίλ της.

Ειδικότερα, το Politico αναφέρεται στην «άβολη αλήθεια για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν» υποστηρίζοντας ότι η γυναίκα - θαύμα υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν που επελέγη για να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν έχει σφοδρούς επικριτές στη χώρα της.

Γεννημένη στις Βρυξέλλες και πολύγλωσση, μεγάλωσε επτά παιδιά παίρνοντας παραλλήλως πτυχίο στην ιατρική, πριν βάλει πλώρη για τις κορυφαίες θέσεις της γερμανικής πολιτικής, είναι ένα άνθρωπος που βρίσκεται πολύ κοντά στην Καγκελάριο Μέρκελ και στον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν πρόεδρο του Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Με την πρώτη ματιά, η καταδεκτική 60χρονη υπουργός με το χαμόγελο για την κάμερα μοιάζει να είναι η τέλεια επιλογή με την απαιτούμενη εμπειρία, την πολιτική γενεαλογία και την προσωπικότητα για να χειριστεί τη δυσκολότερη αποστολή της ΕΕ. Και όμως ένα βασανιστικό ερώτημα παραμένει: Μήπως είναι υπερβολικά καλό για να είναι αληθινό;

Στη γερμανική πρωτεύουσα, η απάντηση είναι σαφής. «Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι η πιο αδύναμη υπουργός μας. Αυτό είναι, φαίνεται, αρκετό για να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», έγραψε στο Twitter χθες (02.07.2019) το βράδυ ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Αν και ο Σούλτς είναι σοσιαλδημοκράτης, την ανάλυσή του για τις επιδόσεις της υπουργού τη συμμερίζονται πολλοί από τους συναδέλφους του Χριστιανοδημοκράτες, αν και οι περισσότεροι είναι απρόθυμοι να την επικρίνουν δημοσίως. Αντ’ αυτού, επισημαίνουν την κατάσταση του γερμανικού στρατού. «Η κατάσταση του ομοσπονδιακού στρατού είναι καταστροφική», έγραψε την περασμένη εβδομάδα ο Ρούπερτ Σολτς, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Άμυνας υπό τον Χέλμουτ Κολ, συμπληρώνοντας ότι «η συνολική αμυντική ικανότητα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας υποφέρει, κάτι που είναι απολύτως ανεύθυνο». Μεταξύ εχθρών και φίλων, η ηγεσία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο υπουργείο Άμυνας από το 2014 θεωρείται αποτυχημένη και παρόλο που η ίδια έχει αναγνωρίσει ότι έγιναν σφάλματα, έχει αγνοήσει το επανειλημμένο κάλεσμα της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί.

Αν και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι ένας ελκυστικός ρήτορας και δημοφιλής στα γερμανικά talk - show, η αέναη αύρα σκανδάλων γύρω από την ίδια και το υπουργείο της μεταβάλλει επί τα χείρω την άποψη των ψηφοφόρων της. Η γυναίκα που ήταν κάποτε μία εκ των δημοφιλέστερων πολιτικών της Γερμανίας, την περασμένη χρονιά δεν ήταν καν μέσα στους 10 πιο δημοφιλείς. Αυτό είναι μόνο ένας λόγος για τον οποίο το κόμμα της θα είναι παραπάνω από ευτυχισμένο να τη δει να πηγαίνει στις Βρυξέλλες. Ένας άλλος λόγος είναι η αποχώρησή της από μια θέση-κλειδί στο υπουργικό συμβούλιο της Μέρκελ, η οποία, εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, θα καλυφθεί από τον Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ, τη διάδοχο της Μέρκελ στην ηγεσία του CDU το Δεκέμβριο. Η αναχώρηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα προσφέρει στην Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ την τέλεια ευκαιρία για να αποδείξει την αξία της σε μία σημαντική θέση, καταλήγει το Politico.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει