Ένας μαροκινός εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή της θανατικής ποινής για τους τρεις υπόπτους για τη δολοφονία δύο τουριστριών από τη Σκανδιναβία στο βουνό Άτλας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Λουίζα Βεστάγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και η φίλη της Μάρεν Γιούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία, δολοφονήθηκαν τη νύχτα της 16ης προς 17η Δεκεμβρίου στο νότιο Μαρόκο, όπου πέρναγαν τις διακοπές τους.

Τα πτώματά τους βρέθηκαν σε ερημική περιοχή κοντά στο χωριό Ιμλίλ, στον Άνω Άτλαντα, όρος που εκτιμούν ιδιαίτερα πολλοί ερασιτέχνες πεζοπόροι οι οποίοι επισκέπτονται το Μαρόκο. Τα θύματα είχαν αποκεφαλιστεί.

Οι τρεις άνδρες είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος σε βίντεο που είχαν κινηματογραφήσει τρεις ημέρες πριν από τη δολοφονία. Οι αρχές ανέφεραν μετά τη σύλληψή τους ότι πρόκειται για «μοναχικούς λύκους» και ότι δεν είχαν συντονίσει τις δολοφονίες τους με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Τον περασμένο μήνα σε ακροαματική διαδικασία στο Σαλέ κοντά στο Ραμπάτ, δύο από τους υπόπτους, Αμπντεσαμάντ Ετζούντ και Γιουνές Ουζιγιάντ ομολόγησαν ότι επιτέθηκαν και αποκεφάλισαν τις δύο γυναίκες, οι οποίες διανυκτέρευαν σε μια σκηνή στα βουνά.

Ένας τρίτος ύποπτος, Ραχίντ Αφάτι δήλωσε ότι κατέγραψε σε βίντεο τη δολοφονία, ενώ ο Ετζούντ είπε ότι κοινοποίησε το βίντεο της δολοφονίας με άλλους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο εισαγγελέας ζήτησε ποινή ισόβιας κάθεριξης για έναν τέταρτο ύποπτο που εγκατέλειψε την ομάδα την ημέρα της δολοφονίας.

Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης ποινές κάθειρξης που κυμαίνονται από 10 έως 30 χρόνια για 20 άλλα άτομα, τα οποία συνελήφθησαν για συνδέσεις με τους βασικούς υπόπτους.

Οι 20 αντιμετωπίζουν κατηγορίες, ανάμεσά τους συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης για την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, ενθάρρυνση τρομοκρατίας και υπονόμευση της δημόσιας τάξης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.