Την ευθύνη για τη ρίψη, σήμερα το πρωί, δύο ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας σε ισραηλινή μεθοριακή πόλη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην περιοχή, ανέλαβε μια μικρή ισλαμιστική ομάδα.

Η μικρή σαλαφιστική οργάνωση Μαγκλς Σούρα αλ Μουτζαχεντίν αναφέρει σε ανακοίνωσή της που δημοσίευσε στο Διαδίκτυο ότι έριξε τις ρουκέτες για να δείξει ότι η ισραηλινή αντιαεροπορική άμυνα δεν είναι σε θέση να αποκρούσει τις επιθέσεις στο ισραηλινό κράτος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Ομπάμα.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι προκλήθηκαν μόνον κάποιες ζημιές από την επίθεση αυτή που σημειώθηκε στην ισραηλινή πόλη Σντερότ κοντά στην μεθόριο με την Γάζα.

«Ανταποκρινόμενοι στην θριαμβολογία του ρωμαϊκού σκύλου και των εγκληματιών πολέμου για τον, όπως οι ίδιοι τον ονομάζουν, Σιδηρούν Θόλο, βεβαιώνουμε ότι όλες οι στρατιωτικές τους τεχνικές δεν θα σταματήσουν την μοίρα του Θεού για το μαρτύριό τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία εστάλη στην ιστοσελίδα Άνσαρ αλ Μουτζαχεντίν, που χρησιμοποιείται από ισλαμιστές μαχητές.

Η οργάνωση αναφέρεται στον πρόεδρο Ομπάμα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ και την Δυτική όχθη και ο οποίος είχε αναφέρει την πόλη αυτή σε ομιλία που εκφώνησε κατά την άφιξή του χθες στο Ισραήλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε νωρίτερα σήμερα κατά την επίσκεψή του στην Ραμάλα την ρίψη των δύο ρουκετών στο Ισραήλ.

Η Χαμάς, η οποία έχει την εξουσία στην Γάζα από το 2007, πραγματοποιεί επιχειρήσεις κατά των ενόπλων σαλαφιστών, οι οποίοι ασπάζονται μια αυστηρή μορφή του Ισλάμ και συχνά προσπαθούν να εκτοξεύσουν ρουκέτες στο Ισραήλ αψηφώντας τις ντε φάκτο εκεχειρίες των Παλαιστινίων.

(Φωτογραφία αρχείου)