Ο Μπόρις Τζόνσον, το φαβορί για την ηγεσία των Τόρις και για το πόστο του βρετανού πρωθυπουργού, δήλωσε σήμερα ότι τα μέλη του κόμματος δεν ενδιαφέρονται να μάθουν για ποιον λόγο η αστυνομία εκλήθη στο διαμέρισμα που διαμένει με την φίλη του στο νότιο Λονδίνο, ειδοποιημένη από τους γείτονες που άκουσαν ασυνήθιστα σφοδρό καυγά και γυναικεία ουρλιαχτά.

Ο Τζόνσον δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μπέρμιγχαμ πως πιστεύει ότι τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος μάλλον προτιμούν να μάθουν για τα σχέδιά του για την Βρετανία, παρά για το περιστατικό, για το οποίο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Η αστυνομία εκλήθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στην διεύθυνση όπου ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία διαζυγίου με την σύζυγό του, κατοικεί με την φίλη του Κάρι Σίμοντς.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το πρόσωπο που τηλεφώνησε ανησυχούσε για την κατάσταση μίας γειτόνισσας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία μετά το συμβάν, διαβεβαιώνοντας ότι οι αστυνομικοί που έφθασαν επί τόπου μίλησαν με όλα τα πρόσωπα που βρίσκονταν στο διαμέρισμα και διαπίστωσε ότι ήταν «καλά και ασφαλή».

Η Κάρι Σίμοντς δεν ήταν διαθέσιμη για να σχολιάσει το περιστατικό.

Η εφημερίδα Guardian, η οποία δημοσίευσε πρώτη το ρεπορτάζ για το περιστατικό, ανέφερε ότι μη κατονομαζόμενος γείτονας άκουσε από το συγκεκριμένο σπίτι μία γυναίκα να ουρλιάζει και ακολούθησαν δυνατοί χτύποι και κρότοι. Σε κάποια στιγμή η Σίμοντς ακούστηκε να ουρλιάζει «Φύγε από πάνω μου» και «Φύγε από το διαμέρισμά μου».

Παρά τα πολυάριθμα σκάνδαλα που τον συνοδεύουν και τις επικρίσεις προς τον βίο και την πολιτεία του, τις γκάφες και την ακραία συμπεριφορά του, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο εκ των τενόρων του Brexit Μπόρις Τζόνσον κυριαρχεί στην κούρσα για την διαδοχή της Τερέζα Μέι.

Επειτα από μία σειρά ψηφοφοριών μεταξύ των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος, τα 160.000 μέλη του κόμματος καλούνται τώρα να επιλέξουν ανάμεσα στους εναπομείναντες υποψηφίους, τον Μπόρις Τζόνσον και τον Τζέρεμι Χαντ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τον χαρακτήρα του στη εκδήλωση στο Μπέρμιγχαμ, ο Τζόνσον δήλωσε ότι «έχει τον κατάλληλο χαρακτήρα για να γίνει πρωθυπουργός».

Στο ηχητικό ντοκουμέντο του συζυγικού καυγά που κατέγραψε γείτονας από το σπίτι του που ανησυχούσε για την Σίμοντς και έχει στη κατοχή του ο Guardian, ακούγεται ο Τζόνσον να αρνείται να φύγει από το διαμέρισμα και να χρησιμοποιεί μία βρισιά λέγοντας στην φίλη του να φύγει από το λάπτοπ του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας , ακούγονται ήχοι από σπάσιμο πιατικών.

Η Σίμοντς ακούγεται να λέει στον Τζόνσον ότι λέρωσε έναν καναπέ με κόκκινο κρασί. «Δεν σε νοιάζει τίποτε γιατί είσαι κακομαθημένος. Δεν υπολογίζεις τα χρήματα και τίποτε άλλο», ακούγεται να ουρλιάζει η φίλη του Τζόνσον.

Το ρεπορτάζ κάνει τον γύρο των σημερινών εφημερίδων και πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι το περιστατικό μπορεί να έχει συνέπειες στην προεκλογική εκστρατεία του BoJo, παρά το γεγονός ότι τα γραφεία στοιχημάτων εξακολουθούν να τον θεωρούν φαβορί.

«Ολα θα εξαρτηθούν από τις προσεχείς 24 ώρες και από το αν θα δημοσιοποιηθεί η ηχητική καταγραφή», γράφουν οι Times.