Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας.

Περισσότεροι από 100 νέοι πέταξαν τούβλα και μπουκάλια κατά των αστυνομικών στα βόρεια προάστια του Μπέλφαστ, ενώ ένα αυτοκίνητο πυρπολήθηκε, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι οι αναταραχές ξεκίνησαν όταν νεαροί προσπάθησαν να αφαιρέσουν ιρλανδικές σημαίες από τους φανοστάτες που ήταν τοποθετημένοι στους δρόμους της περιοχής.

Το 1998 είχε υπογραφεί ειρηνευτική συμφωνία, η οποία έδωσε ένα τέλος στις επί τρεις δεκαετίες διαμάχες μεταξύ Ιρλανδών εθνικιστών που επιθυμούν την ένωση με την Ιρλανδία και προτεσταντών νομιμοφρόνων που θέλουν να παραμείνει η Βόρεια Ιρλανδία μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο, το Μπέλφαστ παραμένει διχασμένο, καθώς σε πολλές προτεσταντικές περιοχές κυματίζουν οι βρετανικές σημαίες ενώ σε άλλες όπου κυριαρχούν οι Καθολικοί οι δρόμοι είναι γεμάτοι με την τρίχρωμη σημαία της Ιρλανδίας.