Για φόνο καταδικάστηκε μία γυναίκα στη Βρετανία, η οποία έκλεισε με ένα αντικείμενο τον λαιμό του μωρού της για να σταματήσει να κλαίει και στη συνέχεια το τύλιξε μέσα σε πλαστική σακούλα και το άφησε να πεθάνει.

Η 29χρονη Hannah Cobley είναι πιθανό να καταδικαστεί σε ισόβια μετά τα σοβαρά τραύματα στο κεφάλι που επέφερε στην πρόωρα γεννημένη κόρη της, πριν την πετάξει σε ένα χωράφι για να πεθάνει.

Σύμφωνα με τη New York Post, η ίδια ισχυρίζεται πως δεν ήξερε πως είχε μείνει έγκυος έπειτα από σεξ της μιας βραδιάς με έναν άγνωστο, ωστόσο οι αρχές διαπίστωσαν πως είχε ψάξει στο ίντερνετ «σημάδια γέννησης νεκρού μωρού», «πόσο ζει ένα μωρό αν μείνει νηστικό» και «τι γίνεται αν πέσει ένα νεογέννητο».

Μόνο μιάμιση ώρα κράτησε η διαδικασία στο δικαστήριο, που αποφάσισε την καταδίκη της μητέρας. Το κατηγορητήριο προκάλεσε αποτροπιασμό κι ανατριχίλα, καθώς το αβοήθητο βρέφος είχε υποστεί ένα σωρό τραυματισμούς, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, μώλωπες, εκδορές. Ίσως το πιο σοκαριστικό ήταν πως βρέθηκε και ένα αντικείμενο μέσα στον λαιμό του μωρού, το οποίο είχε γεννηθεί πρόωρα στις 32 εβδομάδες.

Το κοριτσάκι είχε βρεθεί στο ύπαιθρο κοντά σε μια καλύβα έξω από το αγρόκτημα των γονιών της 29χρονης, τον Απρίλιο του 2017.

Στη διάρκεια της εξέτασής της από την αστυνομία, η Cobley παραδέχθηκε πως είχε γεννήσει αλλά υποστήριξε πως το μωρό δεν έκλαιγε ούτε κουνιόταν κι έτσι εκείνη το έβαλε σε μία σακούλα και το άφησε στον κήπο.

«Είναι μια εξαιρετικά λυπηρή και τραγική υπόθεση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός νεογέννητου μωρού, που γεννήθηκε πρόωρα στις 32 εβδομάδες. Η Hannah Cobleyείχε νωρίτερα είχε αρνηθεί την ευθύνη για τον θάνατο του μωρού αλλά στη συνέχεια βρέθηκε ένοχη για φόνο» ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Η Cobley θα μπορούσε να είχε ζητήσει βοήθεια από την οικογένειά της ή από ειδικούς, αλλά αντίθετα έδρασε μόνη της. Αυτή ή απόφαση είχε ως αποτέλεσμα ένα νεογέννητο κοριτσάκι να χάσει τη ζωή του» ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το δικαστήριο αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει την ποινή της.