Ένα παιδί πεθαίνει κάθε τρία δευτερόλεπτα από την πείνα

Η Αφρική πιθανόν να έχει ένα δισ. υποσιτιζόμενα και πεινασμένα παιδιά ως το 2050


ΚΟΣΜΟΣ
11:19
06/06/2019
Ένα παιδί πεθαίνει κάθε τρία δευτερόλεπτα από την πείνα
2
loading

Ένα στα τρία παιδιά στην Αφρική στερούνται το φαγητό και η πείνα ευθύνεται σχεδόν για τους μισούς από τους θανάτους παιδιών στην ήπειρο, προειδοποίησε ένα think tank που εδρεύει στην Αντίς Αμπέμπα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

Σε μια επείγουσα έκκληση της για την λήψη μέτρων μια έρευνα του Αφρικανικού Φόρουμ για την Πολιτική σχετικά με τα Παιδιά αναφέρει ότι σχεδόν 60 εκατομμύρια παιδιά στην Αφρική δεν έχουν επαρκείς ποσότητες τροφίμων παρά την οικονομική ανάπτυξη που γνωρίζει η ήπειρος τα τελευταία χρόνια.

Ένα παιδί πεθαίνει κάθε τρία δευτερόλεπτα σε όλον τον κόσμο εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων -δηλαδή 10.000 παιδιά καθημερινά- αλλά παρότι οι αριθμοί αυτοί δείχνουν μια βελτίωση στο θέμα της πείνας των παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο, η κατάσταση επιδεινώνεται σε ορισμένα τμήματα της Αφρικής όπου το πρόβλημα προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από την έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Εννέα στα 10 παιδιά στην Αφρική δεν πληροί τα κριτήρια που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για μια στοιχειωδώς αποδεκτή διατροφή και δύο στα πέντε δεν καταναλώνουν τακτικά γεύματα όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Λιβερία, το Κονγκό και το Τσαντ βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης σε ό,τι αφορά τα παιδιά από έξι ως 23 μηνών που λαμβάνουν επαρκή και με ποικιλία διατροφή τακτικά. Ακολουθούν η Ζιμπάμπουε, η Γουινέα-Μπισάου, η Γκάμπια και η ΛΔ Κονγκό.

Η Αφρική πιθανόν να έχει ένα δισεκατομμύρια υποσιτιζόμενα και πεινασμένα παιδιά ως το 2050 αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.

Οι πολεμικές συγκρούσεις και η κλιματική αλλαγή έχουν επιδεινώσει το πρόβλημα στην Αφρική με τρία στα τέσσερα παιδιά με καθυστέρηση στην ανάπτυξη κάτω των πέντε ετών να κατοικούν σε χώρες που έχουν μετατραπεί σε πολεμικές ζώνες.

Το 2017 περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι στην Αιθιοπία, πέντε εκατομμύρια στο Μαλάουι, τέσσερα εκατομμύρια στην Ζιμπάμπουε και τρία εκατομμύρια στην Κένυα βίωναν οξεία διατροφική ανασφάλεια που προκαλείται από ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την κλιματική κρίση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Τάκης Πίσσης

    Αυτή η ήπειρος διαθέτει διαμάντια και είναι από τις πιο πλούσιες στον πλανήτη, κατόπιν η Λατινική Αμερική. Εκμετάλλευση που γίνεται από άλλους αιώνες τώρα και συνεχίζει ακόμα. Κρίμα ο κόσμος θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερος με απλές ανθρώπινες πολιτικές αποφάσεις για όλους, αλλά....

  2. avatar Richard 29

    Και το "λογικό" συμπέρασμα που έβγαλε αυτή η "δεξαμενή σκέψης" είναι πως πρέπει μειωθούν οι εκκενώσεις αερίων θερμοκηπίου, και πως ο Τράμπ είναι η μεγαλύτερη απειλή στο πλανήτη, όχι ότι αυτοί οι άνθρωποι γεννοβολάνε σαν τα κουνέλια. Τυπική λογική των λίμπεραλ "ανθρωπιστών". Και του φεμινισμού που πλήγει τη Δύση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει