Το όραμά του για την Ιταλία περιέγραψε ο άνθρωπος που τάραξε τα νερά της πολιτικής σκηνής της χώρας, ο κωμικός, Μπέπε Γκρίλο, μετά και το υψηλό ποσοστό που έλαβε στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση το κίνημα διαμαρτυρίας των Πέντε Αστέρων.

Μιλώντας στο BBC, ο Γκρίλο τόνισε: «Θέλουμε να καταστρέψουμε το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Όχι να χτίσουμε πάνω στα παλιά θεμέλια, θέλουμε μία νέα βάση. Έχουμε νέες ιδέες».

Όπως σχολιάζει το βρετανικό δίκτυο που βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής θύελλας στην Ιταλία, είναι αρκετά ήρεμος.

«Η επανάσταση έχει ήδη αρχίσει. Και κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει πλέον. Δεν την ήθελα και ούτε την προκάλεσα. Ευθύνεται το διαδίκτυο: Δεν είναι απλά μία γλώσσα επικοινωνίας, τροποποιεί τις σχέσεις και τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Γκρίλο.

Υποστήριξε, επίσης, ότι «από όλη αυτή την οργή, δημιουργήσαμε ελπίδα. Δεν υπήρχε ελπίδα. Ήταν μόνο θυμός, χωρίς ελπίδα. Και ο θυμός, χωρίς ελπίδα δημιουργεί τη βία. Αλλά ο θυμός με ελπίδα είναι ένα διαφορετικό είδος, είναι ένας αισιόδοξος θυμός. Δεν είναι αρνητικός».

Προβλέπει δε, ότι «θα έχουμε ξανά εκλογές». Και εξηγεί: «Για ακόμη μία φορά η κεντροαριστερά και η κεντροδεξιά θα συμμαχήσουν για να κυβερνήσουν. Η κυβέρνηση δεν θα αντέξει περισσότερο από έναν χρόνο και θα έχουμε ξανά εκλογές».

Καταλήγοντας, ο Γκρίλο ανέφερε στο BBC, ότι στόχος του κινήματος των Πέντε Αστέρων είναι «να πάνε στο κοινοβούλιο οι πολίτες κι όχι οι πολιτικοί». «Στόχος είναι να γυρίσουμε ανάποδα την κοινωνική πυραμίδα», συμπλήρωσε.