Ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Κολόσσι της Κύπρου πέρσι τον Ιούνιο και ήρθε στην επιφάνεια μετά την δημοσιοποίηση της ποινής ενός 39χρονου από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το politis.com.cy μετά το γλέντι της βάφτισης τιυ παιδιού τους, ξημερώματα, ο 39χρονος άνδρας, σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, «ήθελε σεξ» αλλά η σύζυγός του «αρνήθηκε να ανταποκριθεί στο κάλεσμά του λόγω κούρασης. Αυτό εξόργισε» τον 39χρονο, «ο οποίος άρχισε να φωνάζει και να κτυπά με τα χέρια του στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματός της».

Το επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας ολοκληρώθηκε με το θύμα «έντρομο να το βάζει στα πόδια» και να καταγγέλλει στον αστυνομικό σταθμό Επισκοπής τη βίαιη επίθεση εναντίον της, ενώ ακολούθως το θύμα μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε αιμάτωμα στο κεφάλι, εκδορές στο σώμα, κάταγμα σε δάκτυλο του ποδιού και αιματώματα στο πόδι και στο γόνατο. Αν και το πρωτόδικο δικαστήριο αναγνώρισε τη σοβαρότητα του αδικήματος του 39χρονου, σημειώνοντας τη βιαιότητα που επέδειξε, έλαβε ακόμα υπόψη τις προσωπικές του συνθήκες και τη δήλωση της πρώην συζύγου του ότι δεν έχει παράπονο έναντί του. Η ποινή που επιβλήθηκε στον 39χρονο ήταν 18 μήνες φυλάκιση.

Ακολούθως, με αναφορά στις πρόνοιες του νόμου του 1972 για την αναστολή εκτέλεσης ποινής φυλάκισης σε ορισμένες περιπτώσεις, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ανέστειλε την ποινή. Όπως προκύπτει από τη στάση του θύματος που δεν είχε παράπονο έναντι του βιαιοπραγούντος εναντίον της, οι οικονομικές συνθήκες του μεταξύ τους διαζυγίου βάρυναν στη θετική στάση της έναντι του κατηγορούμενου. Εξετάζοντας την έφεση της Αστυνομίας, το Ανώτατο τονίζει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει ο νόμος τα αδικήματα που διαπράττονται μέσα στην οικογένεια. «Το στοιχείο αυτό» υποστήριξε η Αστυνομία στο Ανώτατο «παραγνωρίστηκε πλήρως από το πρωτόδικο δικαστήριο». Το πρωτόδικο δικαστήριο φαίνεται να μην έλαβε καθόλου υπόψη πέντε προηγούμενες καταδίκες του 39χρονου, από τις οποίες οι τρεις αφορούσαν αδικήματα άσκησης βίας. Με πέντε καταδίκες φυλάκισης με αναστολή στην πλάτη, ο 39χρονος όταν ξυλοφόρτωσε τη σύζυγό του έτυχε μεταχείρισης από τη δικαιοσύνη «μιας από τα ίδια». Δηλαδή φυλάκιση με αναστολή.

Το ποινικό μητρώο του 39χρονου λήφθηκε ιδιαίτερα υπόψη από το Ανώτατο στην απόφασή του να ακυρώσει την αναστολή της φυλάκισης 18 μηνών, σημειώνοντας τις προηγούμενες πέντε καταδίκες του με αναστολή φυλάκισης. Επακόλουθο της πρωτόδικης απόφασης σύμφωνα με το Ανώτατο είναι η «μη αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου» και η «αποδυνάμωση του αποτρεπτικού χαρακτήρα της ποινής» που του επιβλήθηκε. Με την απόφαση του Ανωτάτου να ακυρώσει την αναστολή φυλάκισης, ο 39χρονος οδηγήθηκε αμέσως μετά στη φυλακή.