Ένα γενναίο μωρό 14 μηνών γεννήθηκε με μια σπάνια διαταραχή, του λείπει ούτε λίγο ούτε πολύ το 1/5 του εγκεφάλου του!

Καταδικασμένος έμοιαζε ο μικρούλης Kaiden Daley, που διαγνώστηκε, μεταξύ άλλων, με εγκεφαλική ατροφία, επιληψία και ημιπληγία.

Κανείς δεν ήξερε ότι το βρέφος έπασχε από κάτι, μέχρι να αρχίσουν τουλάχιστον οι πρώτες κρίσεις. Οι γονείς του, η 45χρονη Amanda Harvey και ο 46χρονος Orrett Daley, αποκαλύπτουν πως παρά τη δύσκολη γέννα, το μωρό από το Ίπσουις της Αγγλίας είχε μια φυσιολογική ζωή στις πρώτες μέρες του.

Εκείνες οι επιληπτικές κρίσεις όταν έκλεισε τους 8 μήνες υπέδειξαν ωστόσο πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Και ήταν στις ιατρικές εξετάσεις που φάνηκε πως ένα καλό τμήμα του εγκεφάλου του, το 20% συγκεκριμένα, απουσίαζε!

Και απουσιάζει όχι χωρίς επιπτώσεις για τον μικρούλη, ο οποίος υποφέρει από ημιπληγία δεξιάς πλευράς. Το γεγονός ότι ζει ωστόσο είναι σωστό θαύμα από μόνο του. «Για αυτόν, το να μπορεί να κάνει αυτά που μπορεί να κάνει είναι ένα θαύμα, αν αναλογιστεί κανείς πόσο μεγάλο τμήμα του εγκεφάλου του λείπει», λέει χαρακτηριστικά η μαμά του.

Εξαιτίας μάλιστα του τρυφερού της ηλικίας του, οι γιατροί δεν μπορούν να καθορίσουν ακόμα την έκταση της βλάβης που προκαλεί αυτή η έλλειψη του 1/5 του εγκεφάλου. «Βρίσκουμε συνεχώς ολοένα και περισσότερες παθήσεις όσο ο Kaiden μεγαλώνει», λέει η μαμά του.

Ο μικρούλης δεν μπορεί να μπουσουλήσει ή να περπατήσει, καθώς το δεξί του πόδι είναι παράλυτο. «Οι γιατροί συνεχίζουν να λένε πως το γεγονός και μόνο ότι μπορεί ο Kaiden να κάνει τόσα πολλά με μια τόσο σοβαρή κατάσταση, αυτό δείχνει πως υπάρχουν θετικά σημάδια για το μέλλον», καταλήγει η μητέρα…