Για τέταρτη ημέρα, σφοδρές μάχες και βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών σημειώνονται στο Χαλέπι, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο των συγκρούσεων στρατού-ανταρτών τους τελευταίους 6 μήνες.

«Οι μάχες των ανταρτών εναντίων των κυβερνητικών στρατευμάτων ξέσπασαν τα ξημερώματα της Τρίτης κοντά στους στρατώνες στο Χαλέπι. Την ίδια στιγμή άρματα μάχης του στρατού πυροβόλησαν την περιοχή. Και οι δύο πλευρές υπέστησαν ζημιές» ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τις τελευταίες ημέρες, τουλάχιστον 123 άτομα σκοτώθηκαν σε όλη τη Συρία, μεταξύ των οποίων 48 άμαχοι, 36 αντάρτες και 39 στρατιωτικοί.

Οι περισσότεροι άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς στο Χαλέπι. Στο βίντεο του Reuters, κάτοικοι της περιοχής Ανσάρι- που ελέγχεται από τους αντάρτες- ψάχνουν με γυμνά χέρια στα ερείπια μια πολυκατοικίας για επιζώντες. «Τους σκότωσαν. Ήταν μόνο γυναίκες και παιδιά. Ένα κοριτσάκι ενός έτους σκοτώθηκε. Σε τι έφταιξε;» αναρωτιέται ένας μαχητής της αντιπολίτευσης.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στράτιος κατηγορεί τις κυβερνητικές δυνάμεις για τον θάνατο αμάχων, καθώς βομβαρδίζουν ανηλεώς κατοικημένες περιοχές ενώ η Δαμασκός επιρρίπτει την ευθύνη πολύνεκρων επιθέσεων σε «τρομοκρατικές» ομάδες.