Σχέδιο – μαμούθ για απομάκρυνση 800.000 ανθρώπων στην Ινδία λόγω κυκλώνα

Προβλέπονται άνεμοι που θα πνέουν με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων


ΚΟΣΜΟΣ
9:41
02/05/2019
Σχέδιο - μαμούθ για απομάκρυνση 800.000 ανθρώπων στην Ινδία λόγω κυκλώνα
loading

Με πλοία, λεωφορεία και τρένα θα απομακρύνουν οι αρχές στην Ινδία 800.000 ανθρώπους από τις ανατολικές ακτές της χώρας, καθώς σε 24 ώρες αναμένεται η άφιξη του κυκλώνας Φάνι.

Ο κυκλώνας θα πλήξει κυρίως το δυτικό τμήμα του κόλπου της Βεγγάλης, όπως ανακοίνωσε η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία, ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν σήμερα και στις νότιες ακτές του κρατιδίου Οντίσα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει για αύριο Παρασκευή ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα έως και 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Περίπου 800.000 άνθρωποι αναμένεται να απομακρυνθούν από περιοχές με χαμηλό υψόμετρο σε 14 περιοχές του κρατιδίου Οντίσα και να μεταφερθούν σε καταφύγια, σχολεία και πανεπιστήμια, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση.

«Εντατικοποιούμε τις προσπάθειές μας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε αξιωματούχος του κρατιδίου, ενώ έχουν δοθεί εντολές και στους τουρίστες να απομακρυνθούν από τις παράκτιες πόλεις στα κρατίδια της Δυτικής Βεγγάλης και της Οντίσα.

Πριν 20 χρόνια ένας σούπερ κυκλώνας έπληξε τις ακτές της Οντίσα επί 30 ώρες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10.000 άνθρωποι, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ. Αντίστοιχη με τη φετινή μαζική εκκένωση σχεδόν ενός εκατομμυρίου ανθρώπων φαίνεται ότι έσωσε τις ζωές χιλιάδων το 2013.

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει