Ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για τη Βόρεια Κορέα βρίσκεται σήμερα στη Μόσχα για συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους, την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζεται να συναντηθεί με τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Στίβεν Μπίγκαν σκοπεύει να συζητήσει «τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας οριστικής, πλήρως επαληθεύσιμης αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Πούτιν δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Μπίγκαν, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σε σύγκριση με άλλες χώρες, η Ρωσία και η Κίνα είναι εκείνες που διατηρούν στενότερες σχέσεις με την Πιονγκγιάνγκ. Εικάζεται ότι ο Πούτιν και ο Κιμ θα συναντηθούν στο Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, εντός του Απριλίου. Το Κρεμλίνο δεν έχει ανακοινώσει επισήμως το πού και πότε θα γίνει αυτή η συνάντηση, μόνο ότι είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες.

«Μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Προς το παρόν δεν μπορώ να πω τίποτα για την ημερομηνία», είπε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.