Παναγία των Παρισίων: Η εκδοχή για ηλεκτρολογικό βραχυκύκλωμα

Τι εξετάζουν οι ερευνητές και το ενδεχόμενο του προβλήματος στον ανελκυστήρα


ΚΟΣΜΟΣ
20:15
17/04/2019
Παναγία των Παρισίων: Η εκδοχή για ηλεκτρολογικό βραχυκύκλωμα
1
loading

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στην καταστροφική πυρκαγιά του εμβληματικού ναού της Παναγίας των Παρισίων. Αστυνομία και δικαστικές αρχές έχουν ανακρίνει πάνω από 30 άτομα μέχρι στιγμής για να μπορέσουν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ των ευθυνών της φωτιάς.

Όπως μετέδωσε η γαλλική εφημερίδα Le Parisien, η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από τη βάση του μεγάλου βέλους, εκεί όπου είχε στηθεί μια μεγάλη σκαλωσιά για τις εργασίες συντήρησης. Από τις μέχρι τώρα ανακρίσεις προκύπτει ότι η αρχική εστία της πυρκαγιάς εκδηλώθηκε στη γωνία του βέλους, στην πλευρά της Παναγίας των Παρισίων που βρίσκεται προς τον ποταμό Σηκουάνα. Και δεν αποκλείεται να προκλήθηκε από ένα βραχυκύκλωμα στα ασανσέρ που είχαν τοποθετηθεί για να διευκολύνουν τις εργασίες συντήρησης.

Ωστόσο μία σημαντική πληροφορία της εφημερίδας ενδεχομένως να οδηγήσει τις έρευνες και σε άλλη κατεύθυνση. Γύρω στις 18:15 της Δευτέρας αναβόσβηνε στις οθόνες ελέγχου το κουμπί του συναγερμού πυρασφάλειας, αλλά λόγω κάποιας δυσλειτουργίας του υπολογιστή υπεδείκνυε στους υπευθύνους ασφαλείας λάθος σημείο για την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Όταν εντόπισαν πλέον την εστία της οι πυροσβέστες είχαν χάσει πολύτιμο χρόνο, καθώς οι φλόγες έφθαναν ήδη σε ύψος τα τρία μέτρα.

Μεταξύ των εκδοχών που εξετάζονται είναι και αυτή του βραχυκυκλώματος στα ασανσέρ συντήρησης δεν είναι η μοναδική που εξετάζουν οι ερευνητές, οι οποίοι έχουν απορρίψει την περίπτωση να προκλήθηκε σπινθήρας σε εργασίες συγκόλλησης.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη των αρμόδιων υπηρεσιών πετούν πάνω από την Παναγία των Παρισίων και συλλέγουν στοιχεία που θα συνδράμουν στην προσπάθεια εντοπισμού της αρχικής εστίας της πυρκαγιάς, μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ. Αν αρκέσει το υλικό που θα συλλέξουν χάρη σ’ αυτές τις εικόνες οι ειδικοί θα προσπαθήσουν να κάνουν στη συνέχεια μια τρσδιάστατη μοντελοποίηση, που θα επιτρέψει με τη σειρά την πραγματοποίηση προσομοιώσεων της εξέλιξης της πυρκαγιάς.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar spyrospeiratis

    ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΓΑΛΛΟΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΧΕΙ ΥΠΑΙΤΙΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΓΑΝ ΔΙΟΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΟΙ ΑΜΟΣΤΑΓΕΙΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΟΓΓΟΛΙΚΕΣ ΣΤΕΠΠΕΣ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει