Tην έναρξη λειτουργίας ενός δωρεάν διαδικτυακού ταξιδιωτικού οδηγού, που θα τροφοδοτείται ελεύθερα με πληροφορίες που θα παρέχουν οι χρήστες του Ιντερνετ, στο πρότυπο της συμμετοχικής ανάπτυξης του περιεχομένου της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, ανακοίνωσε το ίδρυμα στο οποίο ανήκει η τελευταία.

Το Wikivoyage.org, το οποίο εγκαινιάζεται τη στιγμή που η δημοφιλής εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου γιορτάζει την 12η επέτειο λειτουργίας της, αριθμεί ήδη 50.000 άρθρα σε εννέα διαφορετικές γλώσσες, αναφέρει το ίδρυμα Wikimedia σε ανακοίνωσή του.

«Υπάρχει τεράστια ζήτηση για πληροφορίες για ταξίδια, αλλά πολύ λίγες πηγές παρέχουν εξαντλητική πληροφόρηση χωρίς να είναι εμπορικές», υπογράμμισε η διευθύντρια του ιδρύματος Σου Γκάρντνερ.

Ένας ταξιδιωτικός οδηγός που ονομάζεται Wikivoyage και διατίθεται στο διαδίκτυο από το 2006, ο οποίος υποστηρίζεται από μια γερμανική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, διέθεσε το σύνολο του περιεχομένου του και την ονομασία του στο νέο αυτό πρόγραμμα, διευκρινίζει το Wikimedia.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την ιδέα ότι ανήκουμε στην κοινότητα Wikimedia», σχολίασε ο Πίτερ Φιτζέραλντ, ένας από τους διαχειριστές του προγράμματος αυτού.

«Καλούμε όλους τους ταξιδιώτες να ενωθούν μαζί μας για να δημιουργήσουμε έναν διαδικτυακό ταξιδιωτικό οδηγό ανεξάρτητο και μη εμπορικό για ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε βέβαιοι ότι ο οδηγός αυτός θα γίνει η πηγή Νο 1 στο Ιντερνετ για τα ταξίδια», πρόσθεσε.