Ψήφισμα στην ολλανδική Βουλή για να χαρακτηριστεί παράνομη η πορνεία

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ζητούνπροστασία των ευάλωτων γυναικών


ΚΟΣΜΟΣ
9:35
10/04/2019
Ψήφισμα στην ολλανδική Βουλή για να χαρακτηριστεί παράνομη η πορνεία
3
loading

Ψήφισμα με αίτημα να χαρακτηριστεί παράνομη η επίσκεψη σε εκδιδόμενες γυναίκες θα παραδοθεί σήμερα στη Βουλή της Ολλανδίας. Το ψήφισμα υπογράφουν 42.000 νέοι, όπως μεταδίδει το BBC, και το θέμα οδηγείται προς συζήτηση στην εθνική αντιπροσωπεία, σε μία χώρα που έχει από τις χαλαρότερες νομοθεσίες στον κόσμο αναφορικά με το σεξ επί πληρωμή.

«Είναι ανεκτίμητη» είναι ο τίτλος της καμπάνιας, με τους υπέρμαχους να ζητούν να τιμωρούνται οι πελάτες, ακολουθώντας το μοντέλο σκανδιναβικών χωρών ενώ ανεβάζουν στο Instagram φωτογραφίες υποστηρικτών με πινακίδες που αναγράφουν το σύνθημα αυτό μαζί με τις φράσεις «κι αν ήταν η αδελφή σου;» και «η πορνεία είναι αιτία και αποτέλεσμα της ανισότητας».

Όπως εξηγεί το βρετανικό δίκτυο, στην Ολλανδία είναι νόμιμη και η παροχή και η αγορά σεξουαλικών υπηρεσιών εφόσον περιλαμβάνει «σεξ μεταξύ συναινούντων ενηλίκων».

Στη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία, τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Γαλλία οι πελάτες τιμωρούνται ποινικά.

Οι ακτιβιστές υπέρ της καμπάνιας  λένε πως θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για την προστασία των ευάλωτων γυναικών. Θεωρούν πως η διευκόλυνση της βιομηχανίας του σεξ στην Ολλανδία είναι παρωχημένη και προκαλεί εκμετάλλευση και πως οι Ολλανδοί θα πρέπει να μιμηθούν χώρες όπως η Σουηδία.

Το επιχείρημά τους είναι πως οι χώρες που έχουν εφαρμόσει το μοντέλο αυτό έχουν δει αποτελέσματα, λιγότερους ανθρώπους να αγοράζουν σεξουαλικές υπηρεσίες, η χώρα να είναι λιγότερο ελκυστική για τους διακινητές, λιγότεροι άνθρωποι να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης μέσω της πορνείας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar αν ηταν η αδερφη σου?

    βρηκαν τροπο οι [...] να μειωσουν τον ανταγωνισμο μπας και δουν χαρα

  2. avatar Ο.Κ.

    Και οι εκδιδόμενες γυναίκες που επιλογή τους είναι να κάνουν αυτό το επάγγελμα (γιατί επάγγελμα είναι), για να ζήσουν τι θα κάνουν? Θα εργάζονται παράνομα ή θα ζουν από το ταμείο ανεργίας? Και αν εργάζονται παράνομα πως διασφαλίζεται η δημόσια υγεία αφού δεν θα περνούν από ιατρικές εξετάσεις?....

  3. avatar ΕΔΩ στο ΕΛΛΑΔΑ

    Τι ΓΙΝΕΤΑΙ ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει