Μία Βρετανίδα αντιμετωπίζει διετή φυλάκιση στο Ντουμπάι, επειδή φέρεται να προέβη σε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τη νέα σύζυγο του πρώην άνδρα της στο Facebook.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η 55χρονη Laleh Shahravesh από το Ρίτσμοντ συνελήφθη μαζί με την έφηβη κόρη της στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι τον Μάρτιο. Εκτός από την ποινή φυλάκισης που αντιμετωπίζει, κινδυνεύει και με πρόστιμο 50.000 λιρών για δύο αναρτήσεις που έκανε ενώ ζούσε στη Μεγάλη Βρετανία το 2016.

Ο λόγος για τον οποίο η 55χρονη επισκέφθηκε το Ντουμπάι πρόσφατα ήταν για να παραστεί στην κηδεία του πρώην της συζύγου και πατέρα της κόρης της, μετά τον αιφνίδιο θάνατό του άνδρα από έμφραγμα στις 3 Μαρτίου.

Η 14χρονη κόρη της αφέθηκε ελεύθερη μετά τη σύλληψη και της επετράπη να επιστρέψει στην πατρίδα της, όπου και διαμένει με συγγενείς.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με σκοπό την απελευθέρωση της γυναίκας.

Η Shahravesh ήταν παντρεμένη με τον πρώην σύζυγό της για 18 χρόνια και το ζευγάρι έμεινε στο Ντουμπάι για μία περίοδο οκτώ μηνών. Η γυναίκα είχε επιστρέψει στο Λονδίνο με την κόρη της, ενώ ο άνδρας της παρέμεινε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με σκοπό όμως να επιστρέψει αργότερα.

Λίγους μήνες μετά η Shahravesh έλαβε ταχυδρομικά τα έγγραφα του διαζυγίου, ενώ πολύ σύντομα είδε φωτογραφίες στο Facebook στις οποίες φαινόταν ότι ο άνδρας της είχε ξαναπαντρευτεί.

Εξοργισμένη, η Βρετανίδα έκανε δύο αναρτήσεις στα φαρσί, στις οποίες ευχόταν στον σύζυγό της να πεθάνει και μιλούσε απαξιωτικά για τη νέα του γυναίκα, αποκαλώντας την «άλογο», χωρίς φυσικά να μπορεί να φανταστεί ότι τα συγκεκριμένα ποστ μπορεί κάποτε να της στερούσαν την ελευθερία της.

Η κόρη της Shahravesh έγραψε επιστολή στις Αρχές του Ντουμπάι, ζητώντας επιείκεια και την απελευθέρωση της μητέρας της.