Στους περισσότερους το όνομά της δεν λέει και πολλά πράγματα. Το ζήτημα, ωστόσο, με την Hedwig Kohn, τη γέννηση της οποίας τιμά με το σημερινό της doodle η Google, είναι πως με το έργο της η σπουδαία και πρωτοπόρος φυσικός επηρέασε πολλούς τομείς της συγκεκριμένη επιστήμης ακόμα και 40 χρόνια μετά από τις δημοσιεύσεις που έκανε.

Η Kohn γεννήθηκε στις 5 Απριλίου 1887 και έζησε μέχρι το 1964. Αφού πήρε το διδακτορικό της το 1913, η Kohn έγινε η μία από τις πρώτες τρεις γυναίκες που δίδαξαν σε γερμανικό πανεπιστήμιο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ως Εβραία που ζούσε στη ναζιστική Γερμανία, η Kohn αποκλείστηκε από τη θέση διδασκαλίας της το 1933. Τα επόμενα χρόνια τα πέρασε εκπληρώνοντας ερευνητικά συμβόλαια στη βιομηχανική φυσική προτού ταξιδέψει για τις ΗΠΑ το 1940. Στις ΗΠΑ, η Kohn επέστρεψε στην διδασκαλία κάνοντας την καθηγήτρια στο Woman’s College του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας αλλά και Wellesley College στη Μασαχουσέτη έως το 1952.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον τομέα της έρευνας στο Πανεπιστήμιο Duke, όπου δίδασκε φοιτητές που έκαναν το διδακτορικό τους, ενώ παράλληλα συνέχιζε τις έρευνες στη φασματοσκοπία φλόγας, κάτι που είχε ξεκινήσει το 1912.

Με τα χρόνια, το έργο της γινόταν όλο και πιο έντονο με αποτέλεσμα περισσότερες από 20 δημοσιεύσεις, ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αλλά και εκατοντάδες σελίδες εγχειριδίων που χρησιμοποιήθηκαν για να εισαγάγουν τους σπουδαστές στον τομέα της ραδιομετρίας.